Trener Dean Klafurić: “Imamo spoj mladosti i iskustva, a u prvenstvu želimo ostvariti što bolji rezultat uz razvoj mladih igrača”

12.07.2021.


Nogometaši Slaven Belupa s današnjim će treningom započeti sa završnim pripremama za start novog prvenstva i utakmicu prvog kola HT Prve lige s Dinamom koja će se ovog petka igrati u Maksimiru od 18:55. Momčad trenera Deana Klafurića iza sebe je ostavila 28 dana napornih treninga te je odigrala pet utakmica. Upisali su Slavenaši pobjede protiv HUNS-a s 1:0, Radomlja s 2:1, Nafte s 5:3 i Aluminija s 3:1, dok su sa Slaskom remizirali rezultatom 1:1.

– Zadovoljan sam obavljenim pripremama. Odradili smo ih jako dobro i ispunili ciljeve koje smo stavili pred sebe. Idealno bi bilo da smo krenuli tjedan ranije, ali to nije bilo moguće jer su zbog teške prošle sezone igrači zaslužili i više odmora nego što su imali. Raspoloživo vrijeme iskoristili smo maksimalno, a u dvije subotnje utakmice protiv Nafte i Aluminija primarni cilj bio je da što više igrača odigra po 90 minuta – rekao je trener Dean Klafurić.

U novu sezonu naša će momčad ući i s nekim promjenama u svlačionici.

– Mislim da smo doveli dobre igrače. Tu je spoj mladosti i iskustva. Ostali su iskusni igrači kao kostur momčadi, kao već dokazani, vrhunski igrači. Na to ćemo pokušati nasloniti mlade Slavenove igrače od kojih su neki već bili na posudbama, osjetili su seniorski nogomet, te neki još mlađi koji su došli izravno iz juniora. Ti dečki se jako dobro uklapaju u taj ‘kostur’ iskusnih igrača koji im daju primjer svojim ponašanjem, pristupom i zalaganjem na treninzima, i oni to jako dobro slijede – objasnio je Klafurić.

Momčad će biti znatno mlađa u odnosu na prošlu sezonu.

– Trener sam koji želi stvarati, nisam trener koji bi samo dovodio igrače. Ja sam u Slaven došao da vodim momčad, da pomognem u razvoju mladih igrača i to je moj primarni cilj. Naravno da bez rezultata to nikako neće biti moguće i da je rezultat uvijek na prvome mjestu, ali mislim da imamo dobru perspektivu da to sve skupa ostvarimo – rekao je trener Slaven Belupa.