Tomislav Stipić uoči Gorice: “Želimo biti ozbiljna momčad koja ne prima golove, kad to napravimo bit ćemo spremni za iskorak”

21.08.2020.


Nogometaši Slaven Belupa u drugom će kolu Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Goricu. Utakmica će se s početkom u 17:55 igrati bez prisustva gledatelja, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Stipić.

– Trenutno se nalazimo u fazi stvaranja jedne ozbiljne momčadi. Taj period obuhvaća prvih sedam, osam prvenstvenih utakmica i u njemu ćemo naći na mnoga iskušenja. Jako je važno da ostanemo ponizni, čvrsti i stabilni, da se iz dobre organizacije branimo i napadamo. Moramo tu organizaciju sačuvati i u transformacijama sa i bez lopte. Želimo biti stabilna i ozbiljna momčad koja ne prima golove, a kada to napravimo onda ćemo biti spremni za iskorak.

Gorica je u prvom kolu rezultatom 1:5 uvjerljivo svladala Varaždin.

– Gorica je jedna jako ozbiljna momčad. U ovoj sezoni im je cilj Europa i to su pokazali već u prvom kolu u Varaždinu. Čeka nas tvrda ekipa puna agresivnosti tako da očekujem težak i zagonetan susret. Imaju i fizičku jakost i individualnost, a na kraju krajeva i pravi su tim. Moramo biti oprezni i na gornjoj granici naših mogućnosti.

Pred nama je drugo od 36 prvenstvenih kola.

– Moramo imati dobar plan kojeg ćemo se držati svih 90 minuta. Igramo kod kuće i zbog toga se veselimo. Želimo ići iz utakmice u utakmicu, iz minute u minutu i biti fokusirani isključivo na naš zadatak i sebe, a ne obazirati se na druge. Ovo prvenstvo će biti maraton sa svim mogućim izazovima na koje mi želimo odgovoriti, a ne jedan sprint nakon kojeg sve može popucati. Veselimo se sutrašnjoj utakmici protiv jedne od najboljih momčadi u ligi.