Tomislav Stipić uoči Gorice: “Energijom i stavom moramo živjeti za pobjedu!”

07.02.2021.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će od 18 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Goricu. Utakmica s trenutno trećeplasiranom momčadi prvenstva igrat će se u sklopu 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Stipić.

– Nogometni klub Gorica danas je moderna i inovativna organizacija. Shvatili su da biti ‘cool’ znači biti uspješan, da se u nogometu ne živi od tradicije. Uklonili su sve konzervativne prepreke i predrasude, dali dom različitim kulturama i nacijama i tako si stvorili zavidan identitet u vrhu hrvatskog nogometa. Promijenili su trenera, jer smo svi mi prolazni putnici, ali su zadržali strukturu na i izvan terena. Čestitam im na do sada ostvarenom uspjehu.

Našu momčad čeka teška utakmica protiv momčadi s kojom ove sezone imamo skor 1:1.

– Mi se borimo za ostanak, a Gorica za Europu i to će se vidjeti na terenu jer je nogomet pravedan. Svi smo vidjeli u Osijeku da smo po igri bili tako blizu, a po rezultatu tako daleko. Biti simpatičan u nogometu znači biti neuspješan. To je timski sport i mi smo jaki koliko nam je jaka najslabija karika u momčadi. Moramo biti otporniji na pritisak kada se utakmica lomi te energijom i stavom moramo živjeti za pobjedu. Naše misli idu u tom smjeru, to su karakteristike i vrline koje nam mogu pomoći da dođemo do našeg cilja protiv Gorice.