Tomislav Ivković uoči utakmice s Goricom: Respektiramo ih, ali vjerujemo u svoje kvalitete, digli smo agresivnost koja bi trebala biti ključ uspjeha

19.10.2018.


Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje odmjeriti snage s Goricom u 11. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Naša momčad u susret ulazi kao šesta na prvenstvenoj ljestvici s 12 osvojenih bodova, četiri manje od nedjeljnog protivnika. Utakmicu je najavio trener Slavena Tomislav Ivković.

– Veselim se nedjeljnoj utakmici jer, po svemu ono što sam vidio u ovih dva tjedna kada je bila pauza i ako je trening onaj koji daje sliku momčadi, sam uvjeren da su igrači maksimalno koncentrirani i motivirani i da jedva čekaju utakmicu s Goricom. Susret će biti veliki izazov i za njih i za nas jer pobjeda donosi gornji dio tablice. Mislim da imamo kvalitetu, mislim da smo dobro iskoristili ova dva tjedna i da smo sada jači za barem deset posto što se tiče razumijevanja igre, razumijevanja suradnje i što se tiče agresivnosti koja bi trebala biti ključ uspjeha. Agresivnost moramo dizati iz utakmice u utakmicu kako bi bili sve bolji. Respektiramo Goricu i njihove rezultate, ali vjerujemo u svoje kvalitete i mislim da smo spremni odigrati najbolju utakmicu do sada – objasnio je Ivković.

Bit će ovo drugi međusobni susret ovih dviju momčadi ove sezone. Prvi je u Velikoj Gorici završio rezultatom 3:3.

– To je bio početak prvenstva. Igrali smo u nemogućim uvjetima po nesnosnoj vrućini. Nismo se međusobno poznavali, ni Gorica ni mi, i nedjeljna utakmica bit će potpuno različita od te. Priprema za nju će biti potpuno drugačija, ali će opet sve ovisiti sve o igračima na samom terenu – rekao je trener Slaven Belupa.

Naša momčad neporažena je tri utakmice u nizu, nakon remija s Rudešom i Rijekom svladala je Istru.

– Nizovima se ne zamaram. Gledam i razmišljam samo o onoj idućoj utakmici i o igri koja mora biti sve bolja i bolja jer donosi rezultate i bodove – zaključio je Ivković.

Nedjeljna utakmica između Slavena i Gorice igrat će se s početkom u 15 sati. Blagajne na stadionu Ivan Kušek Apaš otvorit će se u 13 sati, a prvih 50 kupaca karte dobit će majice našeg kluba.