TOMISLAV IVKOVIĆ nakon prvog treninga: “Nema kompromisa i neću žmiriti, mogu obećati maksimum na svakom treningu”

18.06.2018.


Trener Slaven Belupa Tomislav Ivković danas je, zajedno sa svojim stručnim stožerom, napravio prozivku pred početak nadolazećeg prvenstva, a naši nogometaši odradili su i prvi trening ovih priprema. Već sutra su na programu dva treninga, jutarnji i večernji. Evo što nam je trener Ivković rekao nakon uvodnog dana.

– Otišlo je dosta igrača, došlo je nekoliko novih, a najvjerojatnije će doći još jedan ili dva. Valja istaknuti da smo ostvarili povijesni transfer Nikole Katića. Danas na prozivci bilo mi je veliko zadovoljstvo da su došli ljudi iz Uprave kluba, da su bili jasni i glasni što se tiče načina funkcioniranja kluba, koja su razmišljanja, koje su ideje. Sa zadovoljstvom sam ih čuo i prihvatio jer sam i ja bio jedan, ajmo reći, od pokretača da dođe do toga, zato mi je drago da smo svi na istoj liniji – objasnio je Ivković.

Što se tiče selekcije igrača za novo prvenstvo, trener Ivković imat će jasan i odlučan stav.

–  Igrač koji ne može prihvatiti klupu i tribinu u datom momentu neće imati mjesto u Slaven Belupu. Klupa i tribina su sastavni dio nogometa, i ja sam to prolazio. To im mora biti dodatna motivacija za svaki idući dan i trening. Svakim drugim razmišljanjem će igrač sam sebe odstraniti. Imao sam neke kompromise, ali više neću žmiriti, neće biti popuštanja, pristup će biti 110 posto na svakom treningu – rekao je trener Slavena.

Od prvog dana priprema u kadru momčadi je veliki broj mladih igrača poniklih u našoj školi nogometa. Damjan Kurtanjek, Filip Hlevnjak, Marko Martinaga, Matej Resler, Ivan Jajalo, Ivan Dolček, Mihael Mladen i Davor Sinjaković imat će priliku kroz treninge se izboriti za prvoligaški nogomet.

– Na svoju ruku i svoju odgovornost uzeo sam neke mlade igrače poput Sinjakovića. Bez obzira što je igrao manje u juniorima meni se svidio u utakmicama kada sam ga gledao protiv Hajduka i Rijeke. Brz je, eksplozivan i pozitivno lud. S obzirom na vrlo dobru suradnju s Koprivnicom i trenerom Vedranom Medenjakom, na njegovu preporuku smo priključili Marka Martinagu i Ivana Jajala – riječi su Ivkovića.

Očekivanja u novoj sezoni su jasna.

– Ambicije moraju uvijek biti puno veće. Rekao sam i kada sam došao da želim ‘preskočiti’ prvog ispred sebe. Neću se zamarati da li je to četvrto, peto ili šesto mjesto. Cilj je napraviti jaku i kompaktnu grupu koja će djelovati pozitivno na i van terena, da se u svakom trenutku zna tko što radi. Želimo napraviti momčad, igru i karakterne pojedince. Sigurno će tako i bolji rezultat doći. Mogu obećati da ćemo se truditi i da ćemo davati maksimum – zaključio je Ivković.