Talentirani veznjak Luka Liklin potpisao trogodišnji ugovor sa Slaven Belupom

09.01.2020.


Luka Liklin, talentirani veznjak iz Škole nogometa Slaven Belupa, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor. Liklin i Slaven Belupo dogovorili su trogodišnju suradnju što dovoljno govori o vjeri kluba u talent mladog igrača. Liklin je svoje prve nogometne korake napravio u Varaždinu, a preko Međimurja je na poziv trenera Zvonimira Keleka stigao u našu Školu nogometa. U aktualnoj sezoni branio je boje juniora i druge momčadi Slaven Belupa, a svojim se igrama izborio i za nastupe u mladoj U-19 reprezentaciji. U drugom dijelu sezone priključio se treninzima prve momčadi, a pod paskom trenera Tomislava Stipića krenuo je i u pripreme za proljetni dio Prve HNL.

– Jako mi je drago što sam svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Slaven Belupom. Sretan sam jer je klub ovime pokazao da mi vjeruje, a na meni je sada da to vratim svojim maksimalnim zalaganjem na svakom treningu. Moram istaknuti da se zaista odlično osjećam u svlačionici prve momčadi. Iako su oko mene igrači koji iza sebe imaju velike utakmice i odlične karijere, ponašaju se prema meni sasvim normalno, pomažu mi savjetima i trude se da mi olakšaju prilagodbu na seniorski nogomet – rekao je Liklin po potpisu ugovora.

Trener Tomislav Stipić pohvalio je mladog Liklina i zaželio mu sreću u seniorskom nogometu.

– Uvijek je lijepo kada mladi i talentirani igrač dobije nagradu za trud i odricanje koje je uložio. Lijepo ga je vidjet kako živi svoje snove. Baš tako i igra nogomet – neopterećeno, rastrčano i kreativno. Prateći Liklina kroz utakmice u Školi nogometa te na treninzima nakon prvog dijela sezone na kojima smo okupili naše mladiće u sklopu ‘Talent programa’ vidjeli smo da je Luka potentni veznjak, izuzetno taktički potkovan te s velikim prostorom za napredak. Mi ćemo mu omogućiti najbolje uvjete za rad, a na njemu je da upija, napreduje i pokuša iskoristiti svoju priliku – rekao je Stipić.