Stipić uoči Rujevice: “Moramo biti kolektiv i mentalno spremni za europsku Rijeku”

03.10.2020.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će na Rujevici u sklopu 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige odmjeriti snage s Rijekom. Utakmica će se igrati s početkom u 19:05, a najavio ju je trener naše momčad Tomislav Stipić.

– Nakon uspješno odrađene Kup utakmice s Rudarom u kojoj smo nastupili momčadski i autoritativno te odradili zadatak kako smo očekivali i podigli samopouzdanje i rejting kluba, okrenuli smo se našoj svakodnevici u HNL-u. Veselimo se gostovanju kod europske Rijeke kojoj čestitamo na ulasku u grupnu fazu Europske lige. Naravno, čestitamo i Dinamu. Obje će momčadi predstavljati reprezentativno hrvatski klupski nogomet u Europi.

Kolektiv će sutra igrati važnu ulogu.

– U posljednjem međusobnom susretu s Rijekom slavili smo rezultatom 1:0, ali to nam ne garantira da ćemo sada i na Rujevici automatski biti pobjednici. Bit će to teška utakmica s mnogo tranzicija, duela i trke. Moramo stati jedan uz drugog, kolektivno se braniti i kolektivno napadati te biti plitki. Jednostavno, moramo zadatke odraditi kolektivno te biti mentalno spremni suprotstaviti se Rijeci koja je euforiji nakon europskog uspjeha.

Stipić ne očekuje da će Rijeka podcijeniti njegovu momčad.

– Ako je netko računao na to da će nas Rijeka podcijeniti taj se vara. Nakon naših gostovanja u Gradskom vrtu, na Poljudu i na Maksimiru gdje smo pokazali dojmljiv pristup i igru te timski duh, domaćin će itekako biti spreman s maksimalnom agresivnošću i željom da nas pobjede. Znaju da smo opasni i znaju da je teško igrati protiv Slaven Belupa. Znamo i mi to. Ne igra se uzalud ova utakmica kao posljednja u programu sedmog kola. Reflektori Rujevice, europska Rijeka, jak Slaven Belupo… Mislim da je u ovo najzanimljivija utakmica u ovom kolu.