Stipić uoči Osijeka: “Kvalitetan su protivnik koji želi do drugog mjesta, ali vjerujemo u sebe i znamo da možemo do sva tri boda”

12.06.2020.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će od 20:00 na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Osijek u sklopu 28. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Utakmica će se igrati bez prisustva gledatelja, a najavio ju je naš trener Tomislav Stipić.

– Obje utakmice, protiv Lokomotive i Gorice, smo analizirali. Nažalost, nismo upisali pobjede iako smo igrali vrlo dobro i imali dosta prilika za to učiniti. Nadam se da će ta mala doza sreće sutra biti na našoj strani i da će prevagnuti u našu korist. Veseli me atmosfera unutar momčadi. Ona je temelj dobre izvedbe na terenu. Nadam se da do sutra navečer nećemo imati nikakvih problema što se tiče ozljeda i da ćemo još jednom pokazati naše pravo lice. Naravno, idealno bi bilo ostvariti pobjedu u koju svi zajedno vjerujemo.

Osijek je trenutno petoplasirana momčad prvenstva te se bori za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

– Osijek je momčad koja odlično radi fazu obrane, ima dobar i agresivan presing, dok u fazi napada koristi jako dobre individualce koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Bočkaj, Marić, Kleinheisler, Mance… Ne bih htio nikoga zaboraviti. Zaista su dobri, ali mi ćemo gledati sebe. Bit će nam izrazito važno da budemo bolji u situacijama jedan na jedan na terenu. Spremamo se za kvalitetnog protivnika koji želi osvojiti drugo mjesto, ali s vjerom u sebe i znanjem da mi Osijek možemo svladati.

Trener Tomislav Stipić neće moći računati na kartoniranog kapetana Parackog.

– Sastav i sustav će se promijeniti. Paracki je za nas kao osoba i kao igrač u ovom trenutku nenadoknadiv. Iako će biti bez svog kapetana, očekujem da moji igrači na terenu donose prave i samostalne odluke sa i bez lopte i tako mi dokažu da su sazreli.