STEFAN SAVIĆ: DINAMU NEĆE BITI LAKO U KOPRIVNICI

10.10.2016.


Stefan Savić (22) došao je u naš klub u ljeto 2015. godine iz Red Bulla u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, te kao vrlo daroviti mladi igrač sa 17 godina zaigrao je i za seniorsku momčad ovog poznatog austrijskog prvoligaša.
Prije dolaska u Slaven Belupo igrao je za drugoligaške austrijske momčadi FC Lieferinger i LASK iz Linza te bio najbolji asistent lige s deset završnih dodavanja.
– Ugovor sa Slavenom imam na dvije i pol godine i zadovoljan sam što sam došao u Koprivnicu. Trebalo mi je malo vremena za adaptaciju ali sada je sve uredu, jako dobro sam se snašao i uvjeren sam da ću svojim igrama doprinijeti još boljim rezultatima – ističe Stefan Savić.
Slaven Belupo je prije prvenstvene stanke imao dva gostovanja za redom – Inter u Zaprešiću i Cibaliu u Vinkovcima. Ostao je nepobijeđen, osvojivši dva boda. Da li ste zadovoljni postignutim učinkom?
– Osobno sam zadovoljan jer smo zadržali mjesto u sredini ljestvice i naravno bodovnu prednost upravo u odnosu na spomenute klubove. Imali smo prigoda i za pobjedu, posebno u Vinkovcima gdje smo propustili realizirati nekoliko vrlo izglednih prilika. No svaki bod s gostovanja je dobar i mislim da svi možemo biti zadovoljni. Usto,Inter i Cibaliu smo pobijedili na našem travnjaku na startu prvenstva i pokazali da imamo bolju momčad od njih.
Kako ste zadovoljni svojim igrama?
– Uglavnom sam zadovoljan, a vjerujem i stručni stožer jer sada dobivam sve veću minutažu. Naravno da se uvijek može bolje, ali ponekad je teško igrati ako se suparnik zatvori na svojoj polovici. Na posljednje dvije utakmice kod kuće s Osijekom i Lokomotivom ostali smo bez bodova i mislim da je to naš najveći dosadašnji propust. Da smo u ta dva susreta ostvarili samo jednu pobjedu bili bi još bolje plasirani i to s pogledom prema momčadima u vrhu ljestvice.
Ima li po vama razlike između austrijskog i hrvatskog nogometa?
– U Austriji se igra više na duge lopte i brze protunapade, dok se u Hrvatskoj teži kratkim dodavanjima i sigurnijoj igri na sredini terena. Meni više odgovara igra austrijskih klubova jer imam brzinu i mogu odmah krenuti u protunapad. Osobina mi je igra “jedan na jedan” u kojoj se brzo mogu osloboditi svojih čuvara. Volio bih da se to vidi već na nadolazećim utakmicama.
U petak u Koprivnicu dolazi Dinamo. Što očekujete?
– Neće biti lako jer Dinamo ima niz kvalitetnih igrača i sigurno dolazi po pobjedu. Stanku zbog kvalifikacijskih reprezentativnih utakmica dobro smo iskoristili, naš trener Kopić sve je podredio dolasku Modrih i vjerujem da možemo ostati nepobijeđeni. Bio bi to uspjeh za nas i veliki poticaj za nastavak prvenstva. Najvažnije, da ne učinimo neke greške koje su u nogometu uvijek moguće i da pokažemo koliko vrijedimo. Očekujem ispunjenu tribinu do posljednjeg mjesta, jer je Dinamo uvijek najatraktivniji gost.
Što očekujete od Slavena Belupa u jesenskom dijelu prvenstva?
– Vjerujem da ćemo zadržati mjesto u sredini iako su naše mogućnosti veće. Postignemo li s Dinamom pozitivan rezultat tada možemo računati na bolji plasman. Osobno sam optimist, ozračje u klubu je jako dobro i mislim da možemo do još boljih rezultata. Uz dobru igru potrebno je i malo sreće. Ako ćemo je imati s Dinamom tada našem suparniku neće biti lako – završio je Stefan Savić.