SRETAN SAM ZBOG POZIVA U A REPREZENTACIJU I VJERUJEM DA ĆU OPRAVDATI POVJERENJE – KAZAO JE NIKOLA KATIĆ

19.05.2017.


Nakon što je prije nekoliko tjedana pozvan u mladu hrvatsku reprezentaciju za koju je zabilježio svoj prvi nastup, Nikoli Katiću je nakon utakmice s Rijekom stigao i poziv za A vrstu naše zemlje koja će se 27. svibnja u  prijateljskom ogledu s Meksikom sastati u Los Angelesu.

Uz Nikolu poziv je dobio i vratar Ante Marković kojem je izbornik Čačić također ukazao povjerenje i pozvao ga među kandidate za susret s Meksikancima.

– Bio sam jako sretan što sam bio pozvan u mladu reprezentaciju (U-21), ali ovaj poziv u našu najbolju selekciju je nešto posebno i za mene zaista do sada najveće priznanje. Nemam riječi koliko sam sretan i vjerujem da ću zajedno sa suigračem Antom Markovićem ispuniti sve što od nas očekuje izbornik Ante Čačić, koji nas je gledao na utakmici s Riječanima. Ovo je veliko priznanje i za Slaven Belupo čiju majicu nosimo i koji nam omogućuje da svojim igrama pokažemo koliko vrijedimo – ističe Nikola Katić koji je u naš klub došao iz NK Neretvanac, Opuzen i nastavlja:

– Opuzen igra u Trećoj ligi, prvo sam igrao za juniore a ubrzo i za seniorsku momčad. Nisam živio u Opuzenu već u Stolcu iz kojeg sam svakodnevno putovao na treninge, gotovo stotinu kilometara u oba pravca. Imam veliku volju za nogomet i vjerujem da će to biti moj životni poziv. U trećeligaškoj konkurenciji sam na niz utakmica pokazao dobre igre, bio sam na probi u Hajduku gdje su mi nudili da igram za juniore, ali bez ugovora, što nisam htio prihvatiti. Tada je stigla ponuda iz Slavena Belupa i našao sam se u Koprivnici, gdje sam se odlično snašao i sretan sam što sam se odlučio za taj dolazak.

Vratimo se malo prvoligaškim nastupima. Da li ste zadovoljni svojom igrom?

– Zadovoljan sam, ali mislim da još mogu napredovati. Ima nekih stvari koje moram ispraviti, što će sigurno doći s nastupima. Svakodnevno marljivo vježbam, slušam upute trenera i svjestan sam da trebam što više raditi kako bih igrao još bolje.

Posljednje dvije utakmice nisu bile uspješne za Slaven Belupo. Što Vi mislite?

– Nakon što smo svladali Istru izgubili smo u gostima kod Osijeka i kod kuće od Rijeke. Nismo igrali dobro, ali isto tako nismo izgubili samopouzdanje. Riječani su nam olako zabili oba pogotka, iako nisu imali nekih posebnih prigoda. “Zaštekali” smo u obrani i to nas je stajalo bodova na obje posljednje utakmice.

Slaven Belupo u subotu odlazi Lokomotivi, izravnom konkurentu za peto mjesto koja ima dva boda prednosti. Može li se Lokose iznenaditi?

– Vjerujem da može, jer nitko od prvoligaša s nama nije siguran u pobjedu. Lokomotivi smo prošle jeseni već uzeli bodove u Kranjčevićevoj, kao što su i oni nama u Koprivnici. Sada smo mi na redu za pobjedu ali moramo igrati znatno kvalitetnije nego s Osječanima i Riječanima.

Zbog prijateljskog reprezentativnog susreta s Meksikom nećete nastupiti na posljednjoj prvenstvenoj utakmici s Hajdukom u Koprivnici.

– Vjerujem u suigrače koji će igrati s “bilima” i zajedno s Antom Markovićem očekujem da će i bez nas na rastanku od sezone postići pobjedu. Uspiju li u tome na najljepši način bi se oprostili od svojih navijača. Siguran sam da će svi biti motivirani, jer pobjeda s Hajdukom uvijek je draga, kao i s ostalim našim vodećim klubovima – zaključio je Nikola Katić.