SPORTSKA NOĆ MUZEJA

27.01.2018.


U sklopu kulturne manifestacije Noć muzeja 2018. Podravkin Muzej prehrane pripremio je izložbu vezano uz bogatu povijest i djelovanje devet sportskih klubova koji u svom nazivu nose ime Podravka, odnosno Belupo.

Riječ je o Nogometnom klubu Slaven Belupo, Rukometnom klubu Podravka, zatim hrvačkom i karate klubu, kuglačkom, stolnoteniskom, streljačkom, šahovskom i sportsko-ribolovnom, koji također nose ime Podravka.

Izložbom i projekcijama odabranih utakmica iz domaćih i europskih natjecanja posjetitelji su se podsjetili na vrhunska sportska postignuća i vrijedna odličja koja su ostvarili Podravkini sportski klubovi i pojedini njihovi sportaši.

Naš klub, odnosno Slaven Belupo se na izložbi predstavio svojim najvećim uspjesima: nastupima u finalu Hrvatskog nogometnog kupa 2007. i 2016. g. i sudjelovanjem u europskim natjecanjima u kojima je postigao vrlo zapažene uspjehe, kao i fotografijama iz povijesti kluba (prvi koprivnički nogometaši, obitelj Friedrich – osnivači HŠK Slaven, prva tribina pokraj pekmezare, prva nogometna utakmica u Koprivnici protiv zagrebačkog HAŠK-a), itd.

Uz mnogobrojne posjetitelje ovu kulturno-sportsku manifestaciju u povodu Noći muzeja otvorila je Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke.