SOVIĆ: NEODLUČENI ISHOD NA POLJUDU PODIGAO NAM JE SAMOPOUZDANJE ZA NADOLAZEĆI SUSRET

18.04.2013.


Iako se nije uvrstio u finale Hrvatskog kupa, Slaven Belupo se sjajno predstavio u uzvratnoj utakmici polufinala s Hajdukom u Splitu.
Koprivničanci su odigrali 1:1 a njihovo ispadanje odlučio je poraz u prvom susretu na Gradskom stadionu gdje su Splićani pobjedonosni pogodak za 1:2 postigli u samoj završnici, odnosno u sudačkoj nadoknadi vremena.
Nastup farmaceuta na Poljudu bio je jedan od najboljih otkako su prvoligaši, što su priznali mnogobrojni i vjerni navijači splitskog kluba kao i njihov trener Mišo Krstičević.
Sretno smo prošli u finale, Slaven Belupo je bio svježiji i razigraniji i nije nam bilo lako – rekao je između ostalog Krstičević, dok trener našeg kluba Roman Sović nije krio nezadovoljstvo i žaljenje što se oprostio od finala:
Igrali smo zaista dobro, dugo sam u klubu i ne sjećam se da smo na Poljudu tako uvjerljivo nadvisili Hajduk. Sada možemo žaliti za pobjedom koja nam je bila na dlanu i što nas je u odlučujućim trenucima napustila sreća. Nažalost, sve smo prosuli u prvoj utakmici na domaćem travnjaku kada smo gotovo 70 minuta imali igrača više i na kraju izgubili. Igra koju smo prikazali na Poljudu veliko je ohrabrenje za sve nas i za nedjeljnu prvenstvenu utakmicu s istim suparnikom na koprivničkom stadionu. Nadam se, da ćemo konačno pokazati koliko vrijedimo i nakon dugo vremena zadovoljiti naše navijače. Neodlučeni ishod na Poljudu podigao nam je samopouzdanje za nadolazeće utakmice i završnicu prvenstva – zaključio je Sović.
Na uzvratnoj utakmici polufinala Kupa u Splitu u momčadi Slavena Belupa nastupila su čak sedmorica igrača iz klupske nogometne škole: Kokalović, Bubnjić, Purić, Gregurina, Čanađija, Delić i Brlek, koji su pokazali da za budućnost prvoligaškog nogometa farmaceuti ne trebaju strahovati.