SLAVENOVA JE POBJEDA ZASLUŽENA, A SPLIĆANI SE MOGU LJUTITI NA SEBE

07.12.2011.


Uoči posljednjeg ovogodišnjeg treninga nogometaša Slavena Belupa, koji je u utorak održan na Gradskom stadionu, u Plavom salonu našeg kluba održana je konferencija za novinare kojoj su nazočili direktor kluba Zvonimir Šimunović, tehnički direktor Robert Kerovec i trener Roy Ferenčina.

Uz osvrt na uspješnu jesensku sezonu u kojoj su farmaceuti osvojili treće mjesto s najviše bodova otkako su prvoligaši, klupski su čelnici reagirali i na stalne medijske napise iz Splita kojima se želi umanjiti zaslužena pobjeda Slavena Belupa u posljednjem jesenskom nastupu.

–       Zaista nismo očekivali da će naša pobjeda sa Splićanima biti stavljena pod sumnju, jer je potpuno čista i zaslužena. Svih 90 minuta bili smo uvjerljivo bolji, gosti nisu imali ni jedan ozbiljniji udarac prema našim vratima i nisu nam jasne njihove nekorektne izjave i reakcije. Splićani se trebaju ljutiti na sebe jer su nam svojom glupošću, odnosno opravdanim isključenjem njihovog igrača Vitaića već u 4. minuti omogućili brojčanu prednost, iako sam siguran da bi bili bolji od njih, da su oni ostali i kompletni. Iskreno, nismo očekivali ovakve reakcije iz Splita koje su nas ponukale da neke stvari istjeramo na čistac, jer je naša pobjeda u susretu s njima plod borbene i dobre igre cijele naše momčadi, koja nas je zaista obradovala uspješnim jesenskim rezultatima – kazao je direktor kluba Zvonimir Šimunović.

Nazočnim novinarima su puštene i snimke spornih detalja utakmice na kojima se vidjelo da je igrač Splita Vitaić na početku susreta laktom udario u glavu našeg igrača Brezovca, nakon čega mu je sudac Ljubičić opravdano dodijelio crveni karton i Vitaić je morao u svlačionicu. Stalnim psovanjem i omalovažavanjem sudačkih odluka klupu Splita još su morali napustiti trener, pričuvni vratar i predstavnik kluba, a kod rezultata 2:0 za Slaven Belupu i regularnog pogotka Mujanovića, zbog drugog žutog kartona u svlačionicu je morao i stoper gostiju Križanac.

–       Utakmicu Slaven Belupo – Split prenosila je televizija i sve se lijepo moglo vidjeti, kao i na snimkama koje smo vam prikazali. Vidite, da nema govora o bilo kakvim sudačkim propustima, a naša je pobjeda više nego zaslužena – naglasio je tehnički direktor Robert Kerovec i dodao:

  – Sudac je imao jednu pogrešku zbog čega mu je kontrolor suđenja dao nešto slabiju ocjenu, a to je da za našu momčad u 83. minuti nije dosudio čisti jedanaesterac, nakon prekršaja gostujućeg vratara na Brezovcu. Kako je splitski vratar već imao jedan žuti karton zbog tog prekršaja morao je biti isključen, ali mu je sudac pogledao „kroz prste“. Inače, sa Splitom imamo dobre odnose, ali ove nekorektne priče kojima se želi umanjiti naša pobjeda nisu korektne, već su obične gluposti – istaknuo je Robert Kerovec.