Slavenaši u nedjelju startaju s pripremama

21.06.2024.


Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš startati s pripremama za novu sezonu SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Trener Ivan Radeljić i njegov stručni stožer prozivku će napraviti u 18 sati, a pripreme će biti podijeljene u tri dijela. Prvi dio Slavenaši će odraditi u Koprivnici i odigrati tri prijateljske utakmice. Prvu već u ponedjeljka sa županijskim prvoligašem Slogom iz Koprivničkog Ivanca povodom dana Općine. Kecskeméti, mađarski prvoligaš koji je prošlu sezonu završio kao šestoplasirana momčad prvenstva, bit će protivnik 6. srpnja, a drugoplasirana momčad BIH iz prošle sezone Zrinjski Mostar 12. srpnja.

Naši nogometaši dan kasnije zaputit će se na drugi dio priprema u Austriju, točnije u Seefeld gdje će trenirati i igrati prijateljske utakmice idućih 12 dana. Momčadi s kojima će Slaven Belupo odmjeriti snage su azerbajdžanski prvak Qarabag, talijanski Lecce, 14. momčad Serie A, i novi njemački Bundesligaš St. Pauli. Četvrti protivnik bit će poznat naknadno. Spomenute utakmice će se igrati 16., 21. i 24. srpnja.

Treći i posljednji dio Slavenaši će odraditi ponovno u Koprivnici gdje će se pripremati za utakmicu 1. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u kojem gostuju na Poljudu kod Hajduka.