Slavenaši regeneracijskim treningom ušli u novi tjedan, u subotu prva prijateljska utakmica, Bašić: “Način na koji dečki rade daje nam sigurnost da ćemo biti spremni”

07.01.2019.


Nogometaši Slaven Belupa odradili su jutros na gradskim bazenima šesti trening u posljednja četiri dana. Od starta priprema trener Ivica Sertić i njegov stručni stožer nametnili su jaki ritam svojim igračima, a do kraja tjedna čeka ih još sedam treninga i jedna utakmica.

– Zadovoljan sam trudom i zalaganjem igrača. Krenuli smo s uvodnim treningom u petak, a nakon toga smo u subotu i nedjelju odradili po dva treninga. Postepeno smo dizali opterećenja, a kulminacija je bila na sinoćnjem treningu. Dečki su pomalo iscrpljeni, ali dobro rade i dobro podnose opterećenja. Vidi se da su u pauzi odrađivali programe koje smo im pripremili i s time smo posebno sretni. Današnji trening bio je regeneracijskog tipa kako bi se tijela pripremila za nove napore – rekao je kondicijski trener Slaven Belupa Luka Bašić.

Ove pripreme su specifične s obzirom na to da nas već 30. siječnja čeka utakmica s Rijekom.

– Iza nas je kratka pauza pa igrači nisu previše izgubili u odnosu na prošlu polusezonu. Iako je malo vremena do prve utakmice stići ćemo sve odraditi i bit ćemo spremni za utakmicu s Rijekom. Optimizam i sigurnost daje nam način na koji dečki pristupaju svakom treningu. Najvažnije je da svi igrači zdravi dočekaju nastavak prvenstva.

U subotu će Slaven Belupo odigrati svoju prvu prijateljsku utakmicu. Protivnik će u Čatežu biti slovenski prvoligaš Krško.

– U ovoj fazi priprema fokus je na podizanju kondicijskih kapaciteta pa će tako i u toj utakmici primaran cilj biti da se igrači što bolje istrče. Ipak, s obzirom na kratke pripreme, svaki trening koncipiramo tako da bude sadržajan te kombiniramo kondicijski aspekt s tehničko-taktičkim zamislima pa će takvi zahtjevi biti i u subotu protiv Krškog.