Slavenaši na Crnoj gori startali s pripremama za utakmicu s Hajdukom, Sertić: Veseli me pozitivna vibracija koja se osjeti u svlačionici i na terenu

19.11.2018.


Nogometaši Slaven Belupa vratili su se ‘na posao’ nakon dana odmora te su startali s pripremama za nedjeljno gostovanje u Splitu gdje će u sklopu 15. kola Hrvatski Telekom Prve lige igrati protiv Hajduka. Slavenaši su odradili 60-minutni trening na stazi Crnoj gori nakon slobodnog dana, a sve kako bi što spremniji dočekali sutrašnja dva treninga i najzahtjevniji dan prije utakmice u nedjelju. Zadovoljan poslom koji rade njegovi nogometaši bio je trener Ivica Sertić.

– Pohvalio bih svakog od igrača jer su maksimalno ozbiljni i u potpunosti koncentrirani na svakom treningu. Svjesni su situacije u kojoj se nalazimo, ali ono što me veseli je pozitivna vibracija koja se osjeti i u svlačionici i na terenu. Povratna informacija od samih igrača je odlična i na tome svi zajedno temeljimo optimizam.

Slaven u nedjelju čeka težak ispit na Poljudu kod Hajduka.

– Pripreme za Hajduk praktički su krenule već u petak. Danas smo odradili uvodni trening nakon dana i pol slobodnog, a od sutra se u potpunosti posvećujemo gostovanju u Splitu na koje sigurno nećemo ići bez ambicija, dapače. Iako je malo vremena prošlo od kad smo preuzeli momčad, od prvog dana smo prionuli poslu i na pravi način ćemo se pripremiti za Hajduk.

Istaknuo je Sertić kako je suradnja između njega, Vedrana Purića, Luke Bašića i trenera vratara Marija Hontića i Branka Balija odlična.

– Vedran, Luka, Mario, Branko i ja činimo odličnu ekipu i nema ni najmanjeg problema između nas, što u međuljudskim odnosima, što u radu. Moja je želja što prije se prilagoditi seniorskom nogometu nakon juniorskog koji mi je bio vrhunska podloga za ovo danas i koji mi je puno pomogao. Cijeli stručni stožer od prvog dana je u potpunosti posvećen radu i ponašamo se kao da ostajemo ‘sto godina’.

Bit će i nekih promjena u odnosu na razdoblje iza nas.

– Svaki trener donosi svoje ideje, tako da će sigurno biti promjena. Prvenstveno na taktičkom planu. Želim da budemo što ofenzivniji u fazi napada, a u obrani maksimalno odgovorni i puno agresivniji nego što smo do sada bili. Kažem, promjena će biti, ali o detaljima ne bih. Naravno, neće se sve mijenjati iz korijena, ali momčad će dobiti obrise onoga kako ju ja vidim.

Naše nogometaše sutra čekaju dva treninga, a u srijedu, četvrtak, petak i subotu po jedan. Nakon subotnjeg jutarnjeg treninga momčad će se uputiti u Split gdje će u nedjelju s početkom u 15 sati igrati protiv Hajduka.