Slaven sutra s Rudarom, Stipić: “Želimo pobjedu, želimo ući u drugi krug natjecanja i prema tome smo u potpunosti usmjerili svu našu energiju”

28.09.2020.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa gostovati u Murskom Središću kod Rudara, člana Treće HNL Sjever. Utakmica će se igrati s početkom u 15 sati, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Stipić.

– Kup je jedno lijepo natjecanje u kojem smo mi prošle sezone osjetili njegovu prednost i draž ulaskom u polufinale. Tim smo rezultatom podigli fokus na nas i stvorili jednu određenu euforiju. Na taj osjećaj mislimo uoči sutrašnje utakmice u Murskom Središću i želimo ga ponovno osjetiti. Cilj nam je napraviti korak dalje i tome smo u potpunosti posvećeni.

Naš stručni stožer ništa nije prepustio slučaju.

– U subotu je moj stručni stožer bio na prvenstvenoj utakmici Rudara. Protivniku smo pristupili maksimalno seriozno: analizirali smo ih, uvidjeli infrastrukturu, teren… Danas ćemo uoči posljednjeg treninga prije sutrašnjeg susreta prezentirati sve svojim igračima. Želimo pobjedu, želimo ući u drugi krug natjecanja i prema tome smo u potpunosti usmjerili svu našu energiju.

Prošle je sezone Slaven Belupo zaustavljen u polufinalu Kupa.

– Što se tiče nas samih, lijepo je na Maksimiru postići tri gola, na Poljudu dva i tako podići fokus na nas,  ali je lakše kroz Kup doći do velikih stvari i rasplamsati euforiju. U Kupu imate pet utakmica i kako odmiče natjecanje tako je sve veći fokus i medijska pozornost na to natjecanje. Moramo biti zahvalni i radovati se Kupu jer uz malo sreće u njemu možemo napraviti velike stvari. Upravo zbog toga nema opuštanja. Želimo napraviti korak više u odnosu na prošlu sezonu jer je prelijep osjećaj biti u samoj završnici natjecanja.