SLAVEN BELUPO U VINKOVCIMA OČEKUJE DOBAR REZULTAT ZA KOPRIVNIČKI UZVRAT

23.05.2014.


U kvalifikacijama za prvoligaški status Slaven Belupo u nedjelju gostuje kod vinkovačke Cibalie koja je u drugoligaškom prvenstvu osvojila drugo mjesto.
Bit će to prvi od dva susreta, uzvratni se igra u četvrtak (29. svibnja) u Koprivnici, koji će odlučiti o plasmanu među deset najboljih hrvatskih klubova.
Farmaceuti su zadovoljni što je ždrijeb odredio da se prva utakmica igra u gostima i vjeruju da je u konačnici prednost ipak na njihovoj strani.
Mislim, da je bolje za nas što prvo gostujemo, a drugu utakmicu igramo kod kuće gdje smo znatno sigurniji. No, svake kvalifikacije su vrlo neizvjesne i jako smo svjesni da u takvim utakmicama nema izrazitog favorita. Naša je prednost po mom mišljenju što smo zadnjih mjeseca dana stalo igrali “kvalifikacije” jer smo se borili da ne budemo posljednji na ljestvici u čemu smo i uspjeli. Sada smo pred novim izazovom, možda najtežim nakon kojeg više nema popravka. Cijenim Cibaliju, dobra su momčad, ali isto tako vjerujem u igrače koje vodim – kazao je Elvis Scoria trener Slavena Belupo i nastavio:
Vinkovčani će sigurno nastojati sve riješiti na svom travnjaku, ali mi ćemo isto tako učiniti sve da ih u tome spriječimo. Nama je vrlo važno da se u Koprivnicu vratimo s dobrim rezultatom i tada pred našim navijačima izravno odlučujemo o svom prvoligaškom statusu. Spremni smo, Cibaliji ćemo se na njenom terenu suprostaviti snažnom i agresivnom igrom i siguran sam da će svaki naš igrač dati sve od sebe – rekao je Elvis Scoria koji je ovog tjedna svaki trening iskoristio za pripremu vinkovačke nedjeljne utakmice koja se igra u 19 sati.
Za momčad farmaceuta u prvom susretu s Cibaliom konkurirat će i najbolji strijelac Davor Vugrinec, a moguće je da će za utakmicu biti spreman i stoper Mato Grgić.