SLAVEN BELUPO U SUBOTU DOČEKUJE CIBALIJU, A ZATIM MU U GOSTE DOLAZI OSIJEK

04.03.2013.


Slaven Belupo nije uspio ostati nepobijeđen u posljednjem 22. kolu prvog dijela prvenstva kod Dinama u Maksimiru gdje je izgubio 3:0, tako da je prije završnog kruga natjecanja za konačni plasman osvojio šesto mjesto koje mu je osiguralo da u nastavku prvenstva kod kuće igra jednu utakmicu više.
U našem klubu malo je bilo onih koji su vjerovali da bi farmaceuti kod najbolje hrvatske momčadi mogli postići pozitivan rezultat, ali se vjerovalo da će na maksimirskom travnjaku ipak ostaviti bolji dojam i biti opasniji prema vratima domaće momčadi.
Imali smo premali posjed lopte, nismo preuzeli dovoljno odgovornosti i naravno da je to rezultiralo manju opasnost za obranu Dinama, koji je bio uvjerljiv i više nego zasluženo pobijedio – kazao je trener farmaceuta Roy Ferenčina i nastavio:
Sada ćemo igrati dvije utakmice za redom kod kuće s Cibaliom i Osijekom u kojima nemamo pravo na nikakav propust. Već ovog tjedna moramo osposobiti Čanađiju i Grgića za subotnji nastup s Cibaliom, vratit ćemo Vugrinca koji nije kandidirao za sastav u Maksimiru, a dvije utakmice neigranja odradio je i Bubnjić. S Vinkovčanima moramo biti potpuno spremni za pobjedu s kojom bih mirnije ušli u nastavak sezone. Šteta, što se u Zagrebu ozlijedio naš kapetan Kokalović čiji je nastup s Cibaliom upitan i što je Pranjić dobio treću javnu opomenu – zaključio je trener naše momčadi.
Klubovi su u nedjelju navečer nakon završene posljednje utakmice 22. kola dobili natjecateljske brojeve ovisno po osvojenom mjestu i napravljen je raspored za posljednjih 11 kola. Od prve do šeste momčadi lige brojevi idu redom (Dinamo dobiva redni broj 1, Hajduk broj 2 itd.), dok su ekipe od sedmog do 12. mjesta dobili brojeve obrnuto (sedmoplasirani Osijek redni broj 12, osmoplasirana Istra redni broj 11 itd.).
Nakon dobivenih natjecateljskih brojeva u 23. kolu koje se igra sljedećeg vikenda sastaju se:
Slaven Belupo – Cibalia, Dinamo – Osijek, Hajduk – Istra 1961, Lokomotiva – Zadar, Split – Zagreb i Rijeka – Inter.