SLAVEN BELUPO U SRIJEDU UJUTRO ODLAZI U MAKARSKU

17.01.2012.


Danas prije podne nogometaši Slavena Belupa završili su prvi dio koprivničkih priprema i sutra (srijeda) u 7 sati odlaze autobusom na desetodnevne pripreme u Makarsku.

–       Obavili smo početni dio priprema gdje smo uz dva treninga dnevno odigrali i jednu prijateljsku utakmicu s vodećim županijskim ligašem Borcem iz Imbriovca. Prigodu za nastup dobili su svi igrači koji odlaze u Makarsku, gdje ćemo ih također provjeriti kroz tri pripremna susreta. Protivnici će nam biti domaći trećeligaši Tučepi i Zmaj, te vodeći drugoligaš Dugopolje – kazao je trener Slavena Belupa Roy Ferenčina i dodao:

–       Ostali smo bez našeg najboljeg strijelca Leona Benka koji je otišao u Saudijsku Arabiju, tako da nam sada za napad konkuriraju Bušić, Glavica i Mujanović, od operacije oporavljeni Jurakić te juniori Abramović i Maretić. Postoji mogućnost da za vrijeme boravka u Makarskoj dobijemo jednog iskusnijeg napadača, radimo na tome, ali to nije tako jednostavno. Prijelazni rok traje do kraja siječnja i jedno je sigurno, da nećemo dovesti nekog tko nema prvoligaško ime, posebno iskustvo – istaknuo je trener našeg kluba, dok je sportski direktor Roman Sović napomenuo:

–       Prije svega razmišljamo o afirmaciji naših mladih igrača no, u sastavu moramo imati i određeni broj iskusnih pojedinaca kako bi se mladi mogli razvijati u prvoligaškom pravcu. Ako se na našem tržištu pojavi neki kvalitetan igrač i nama zanimljiv, te za kojeg njegova dosadašnja sredina neće tražiti odštetu mi smo ga voljni dovesti u klub. Imamo dosta ponuda, ali jako ćemo dobro odvagnuti kada je riječ o mogućem igračkom pojačanju – zaključio je sportski direktor Slavena Belupa.

Uz stručni stožer na pripreme u Makarsku odlaze: Rodić, Pelin, Marković (vratari), Kokalović, Maras, Pilipović, Grgić, Purić, Geng, Bubnjić, Šestak (obrana), Gregurina, Milardović, Brezovec, Jakšinić, Poljak, Čanađija, Kuprešak, Brlek (vezni), Bušić, Mujanović, Glavica, Jurakić, Abramović, Maretić.