SLAVEN BELUPO U SPLITU RAZOČARAO IGROM I REZULTATOM

06.08.2012.


Nakon izgubljene utakmice na Parku mladeži sa Splitom u Slavenu Belupu prisutno je određeno nezadovoljstvo, posebno nakon slabe predstave u prvom dijelu susreta u kojem su farmaceuti igrali ispod očekivanja.

Svjestan je toga i trener Roy Ferenčina koji je svoje nezadovoljstvo izrazio odmah nakon splitskog neuspjeha:

Jako smo loše krenuli u susret, nismo mogli pratiti ritam Splićana i po meni zasluženo smo ostali bez bodova. Posebno sam nezadovoljan prvim dijelom utakmice u kojem su domaćini djelovali snažnije i uigranije. Možda je i umor utjecao na našu slabu igru, jer nam je to bila šesta utakmica u 20 dana. U drugom poluvremenu smo se bili mnogo bolji i šteta da u prvih 20 minuta nismo izjednačili rezultat. U našoj premoći presjekao nas je drugi pogodak domaćina i susret je bio završen. Čestitam Splitu na osvajanju bodova – kazao je trener Ferenčina i dodao:

U sljedećih tjedan dana imamo opet dvije teške utakmice. U četvrtak s Athleticom o čijoj kvaliteti nije potrebno govoriti i svjesni smo da će biti jako teško. Bilbao je bolja i kvalitetnija momčad od nas, ali nastojat ćemo napraviti dobar rezultat i našim navijačima prikazati dobru igru – završio je Roy Ferenčina.

Nakon povratka iz Splita svoje nezadovoljstvo igrom i rezultatom izrazio je i sportski direktor kluba Roman Sović:

Nismo igrali dobro, neki naši igrači nisu imali pristup koji smo od njih očekivali i sve je završilo, kako je završilo. Splićani su ostali iza nas, tu se više ništa ne može učiniti i moramo se usredotočiti na utakmice koje dolaze. Sada moramo razmišljati samo o Bilbau, a zatim o Zadru koji nam dolazi u goste u sklopu 4. prvoligaškog kola. Nadam se, da će za utakmicu sa Zadranima za momčad konkurirati Vugrinec i Grerurina – napomenuo je Sović.