SLAVEN BELUPO U PETAK ODLAZI U ZREČE

23.06.2010.


Nogometaši Slavena Belupa svakodnevno vježbaju na koprivničkom stadionu pod vodstvom trenera Mile Petkovića i njegovih pomoćnika Pave Crnca i Branka Balija. U četvrtak će u Koprivničkom Ivancu igrati prvu prijateljsku utakmicu s hrvatskim četvrtoligašem Slogom (18 sati), a u petak odlaze na petodnevne pripreme u slovensko Zreče.
Igrači rade maksimalno ozbiljno, pokazuju veliku želju za igrom, shvatili su da je konkurencija za svako mjesto u momčadi, a za mene će u početnoj jedanaestorici igrati najbolji – govori Mile Petković i nastavlja:
Sa Slogom će svi dobiti prigodu za nastup, iako suparnik nije posebno jak no najvažnije, da se rastrčimo i da pokažemo ozbiljan pristup u što uopće ne sumnjam. Meni su jako dobro poznate kvalitete naših igrača i od svakog ću tražit da pruži najviše, bilo da je riječ o treningu ili utakmici.
U Zreču ćemo igrati s tamošnjim prvoligašem Rudarom iz Velenja (nedjelja 27. lipnja 18 sati), što će biti naša prva ozbiljnija provjera u dosadašnjem pripremnom razdoblju. U Koprivnicu se vraćamo dva dana kasnije i u srijedu 30. lipnja na Gradskom stadionu imat ćemo prijateljski ogled sa kineskim prvoligašem Shandong Lunengom, koji je trenutačno drugi u kineskom prvenstvu. Vjerujem, da ćemo se s Kinezima koje vodi Branko Ivanković, dok je njegov pomoćnik Rajko Magić pokazati koliko smo napravili u dosadašnjem pripremnom razdoblju i igrom zadovoljiti koprivničko gledateljstvo
– rekao je Mile Petković.
Uz stručni stožer kojeg predvodi trener Mile Petković na pripreme u Zreče u petak ujutro odlaze sljedeći igrači: Silvio Rodić, Adis Nurković, Goran Bulić (vratari), Elvis Kokalović, Kaja Rogulj, Dalibor Poldrugač, Tomislav Labudović, Filip Marčić, Alen Maras, Davor Bagarić (braniči), Josip Milardović, Stjepan Poljak, Mario Gregurina, Nicolas Nynkeu, Drago Papa, Mateas Delić, Marin Jakšinić, Vedran Purić, Stjepan Geng (vezni), Aljoša Vojnović, Tomislav Bušić, Goran Mujanović, Franjo Tepurić, Matija Poredski (napadači).
Od 2. do 9. srpnja farmaceuti će se pripremati na Kupresu, gdje će 4. srpnja igrati prijateljsku utakmicu s Čelikom iz Zenice, a dva dana kasnije sa Sarajevom.
Nakon povratka s Kupresa farmaceuti će s pripremama nastaviti u Koprivnici, gdje će 10. srpnja u prijateljskoj utakmici ugostiti Naftu iz Lendave, a 13. srpnja mađarskog prvoligaša Kaposvara. Za 17. srpnja, također u Koprivnici Slaven Belupo će igrati s jednim jakim još nepoznatim suparnikom, dok će posljednju provjeru prije početka prvenstva imati s drugoligašem Lučko – 18. srpnja (nedjelja). Sve prijateljske utakmice u Koprivnici igrat će se s početkom u 18 sati.
Imat ćemo devet pripremnih susreta u kojima će naš trener Petković isprobati sve raspoložive snage, te izbalansirati početnu jedanaestoricu za novu prvenstvenu sezonu. Suparnici su različite snage i kvalitete, od kojih su prema našem mišljenju najjači Sarajevo i kineski Shandong – kratko je rekao Romano Sović, sportski direktor kluba.