Slaven Belupo u nedjelju protiv Hajduka traži nastavak dobre forme

08.02.2022.


Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje od 15 sati gostovati u Splitu kod Hajduka u sklopu 23. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Bit će to treći međusobni ogled ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U dosadašnja dva svaka je momčad slavila po jednom, Hajduk u Splitu s 2:0, a Slaven Belupo u Koprivnici s 3:2.

Upravo je ta pobjeda bila i prva pobjeda našeg trenera Zorana Zekića na klupi Slaven Belupa. Od tada su Slavenaši upisali još četiri pobjede, jedan remi i tri poraza. Gledajući period od kada Zekić vodi našu momčad, Slaven Belupo je peta momčad lige s 18 bodova iz 15 utakmica.

Ono što posebno veseli je forma u posljednje vrijeme.

U posljednjih 15 utakmica Slaven Belupo je na omjeru 5-3-7 i s 18 bodova u tom periodu je peta najbolja momčad lige. U posljednjih 10 utakmica je na omjeru 5-2-3 te je sa 17 bodova također peta momčad lige sa samo pet bodova manje od prvog Dinama, dok je u posljednjih pet utakmica na omjeru 3-1-1 te je na trećem mjestu tog perioda.

– Naravno da smo svjesni da se učinak momčadi gleda kroz cijelu sezonu i da je statistika varljiva jer se može gledati iz različitih kuteva. Ipak, očito je i da smo, gledajući period od kada sam ja na klupi Slaven Belupa, nakon nešto slabijeg početka u kojem nam je trebalo vremena za prilagodbu, podigli razinu naših igara, ali i razinu bodovnog učinka na puno viši nivo. Kada gledamo da u posljednjih 10 kola imamo samo četiri boda manje od Hajduka, tri od Dinama i dva od Osijeka, onda nam to govori da smo na dobrom putu. Taj put želimo nastaviti i u Splitu. Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu. Sigurno na Poljud ne dolazimo s ‘bijelom zastavom’, dapače. U igri su bodovi kao i u svakoj drugoj utakmici. Svjesni smo njihove kvalitete, forme i euforije, ali nešto će se pitati i nas – rekao je Zoran Zekić.

Glavni sudac utakmice Hajduka i Slaven Belupa bit će Ante Čuljak (Zagreb), dok će njegovi pomoćnici biti Bojan Zobenica (Velika Gorica), Anto Marić (Zagreb) i Ante Čulina (Zagreb). VAR sudac bit će Marin Vidulin (Kanfanar), a AVAR Robi Kezele (Rijeka).