SLAVEN BELUPO TEŠKO JE OŠTEĆEN U ŠIBENIKU!

23.04.2012.


Nakon osvojenog boda u Šibeniku i poraza Splita s Istrom u Puli, Slaven Belupo je zadržao četiri boda prednosti ispred Splićana tri kola prije kraja prvenstva, s najvećim izgledima za osvajanje trećeg mjesta i
plasman u Europu.

No, farmaceuti nisu zadovoljni dijeljenjem sportske pravde suca Brune Marića u Šibeniku, koji je u nekoliko navrata oštetio našu momčad te izravno utjecao na neodlučeni ishod, iako je sastav trenera Ferenčine
zaslužio sva tri boda.

–   Jako sam nezadovoljan nekim sudačkim odlukama na stadionu Šubičevac, jer je bilo nekoliko vrlo spornih situacija i to na našu štetu o kojima će konačnu odluku dati sudački stručnjaci. Poveli smo pogotkom Brezovca i mogli pobijediti, da je za nas u drugom poluvremenu dosuđen čisti jedanaesterac s kojim bi utakmica bila riješena. Nakon toga sam neopravdano isključen, iako nisam vrijeđao suca već sam samo reagirao na njegovu pogrešnu odluku ? kazao je naš trener Roy Ferenčina, koji je izgubio strpljenje poslije prekršaja na Brezovcu za kazneni udarac.

Sudac Marić tada je napravio još jednu veliku grešku, jer je nakon prekida igre zbog isključenja Ferenčine dosudio neizravni slobodni udarac za Šibenčane, umjesto da je učinio ?podbacivanje? lopte. Upravo iz tog ?indirekta? jedan igrač Šibenika loptu je uputio na rub kaznenog prostora Slavena Belupa i domaćini su iz te akcije postigli izjednačujući pogodak.

No, to nije sve od daruvarskog suca Brune Marića!

Naime, kod jedne akcije našeg igrača Mujanovića šibenski vratar Slavica napustio je svoj kazneni prostro izvan kojeg je igrao rukom i sudac Marić umjesto da mu dodijeli crveni karton i pošalje ga u svlačionicu, pokazao mu je samo žuti. Ne dvojimo, da je Marić to učinio s predumišljajem, jer domaćini na klupi nisu imali pričuvnog vratara. Jasno, da su farmaceuti i tom odlukom drastično oštećeni i zbog svega navedenog uložili su službeni prigovor na suđenje šibenske utakmice.

Doznali smo, da je navodno i kontrolor Darko Kolić sucu Mariću dao neprolaznu ocjenu za vođenje ovog susreta u kojem je Slaven Belupo ostao bez dva vrlo važna boda, jako značajna za europski izlazak. Valja reći, da naš klub u dosadašnjem prvenstvu nije drastično oštećen samo u Šibeniku, već podsjećamo na jesenski dio prvenstva i koprivničku utakmicu s momčadi Lučko koje je s našeg stadiona odnijelo bod zahvaljujući priznatom nepostojećem pogotku.

No, Slaven Belupo i uz sudačke nedaće ide dalje i već razmišlja o sljedećoj suboti kada mu u goste dolazi Zadar. Nema dvojbe, da farmaceuti računaju na pobjedu s kojom bi stigli na korak do Europe.