SLAVEN BELUPO SUTRA UJUTRO ODLAZI NA MALTU

07.07.2009.


Iako Slaven Belupo u prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige s malteškom Birkirkarom nije stekao uvjerljiviju prednost, jer je pobijedio minimalnim rezultatom 1:0, u koprivničkom prvoligašu nitko ne dvoji da će farmaceuti nakon uzvratne utakmice na Malti, koja se igra u četvrtak (18.30 sati) uz televizijski prijenos na HTV 2, proći u 2. pretkolo u kojem će mu suparnik biti makedonski Milano iz Kumanova. Slično razmišlja i trener Milivoj Bračun, koji očekuje bolju igru na malteškom otoku nego što su je Koprivničanci pokazali na svom travnjaku.
– Uvjeren sam da ćemo igrati bolje i biti znatno opasniji za našeg domaćina, koji je u prvoj utakmici igrao potpuno zatvoreno i bez pokušaja prema naprijed, uz veliko zadržavanje igre. Na svom terenu Birkirkara se mora otvoriti ako želi doći do pozitivnog rezultata i tu vidim našu priliku. Iako ćemo igrat na umjetnoj travi to nam ne bi trebao biti problem. Siguran sam u rezultat koji će nam donijeti prolaz u sljedeće pretkolo, jer smo kvalitetnija momčad od Maltežana – kazao je Milivoj Bračun.
Slaven Belupo na Maltu odlazi u srijedu ujutro autobusom sa Gradskom stadiona u 7.15, a zrakoplovom iz zagrebačke zračne luke u 10.15 sati. Povratak s Malte bit će odmah nakon utakmice u četvrtak navečer – 22.30 sati.