Slaven Belupo sutra s Varaždinom: “Za nas je jedini cilj pobjeda”

21.05.2021.


Nogometaši Slaven Belupa u posljednjem će, 36. kolu, Hrvatski Telekom Prve lige snage odmjeriti s Varaždinom. Utakmica će se igrati sutra s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Stipić.

– Ovo je zadnja utakmice sezone, a za nas ne postoji alternativni cilj osim pobjede u sutrašnjem regionalnom derbiju. Znamo kakva je situacija u njihovoj momčadi, ali mi smo fokusirani samo na sebe. Želimo rasterećeno i dinamično odigrati i s pobjedom završiti sezonu. Bit ćemo pravi i ostaviti srce na terenu za naš cilj kako bismo na odmor otišli sretni i maksimalno se motivirani vratili na pripreme za novu sezonu.

Iako je naša momčad osigurala ostanak u ligi, tri momčadi se još uvije bore za očuvanje statusa.

– Taj dio ne dopire do mene i djeluje mi jako daleko jer ne utječe direktno na nas. Mogu samo zamisliti kakve trenutke proživljavaju ne samo igrači klubova koji su u opasnosti već i djelatnici u klubovima, čistačice, osoblje iz ureda ili ljudi koji brinu za travnjake. Ipak, nije na nama da pričamo o tome. Ovo je sport i mi moramo ići na pobjedu kako bismo se na pravi način oprostili od ove teške, naporne i nimalo jednostavne sezone.

Valja istaknuti da će naša momčad u znak podrške kampanji “Kaftrio – udah života”, akciji čiji je cilj da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uvrsti lijekove za cističnu fibrozu na listu kako bi bili dostupni svim oboljelima u Hrvatskoj, istrčati u prigodnim majicama posvećenim istoj.