Slaven Belupo sutra s Osijekom, Stipić: “Moramo biti racionalni i ‘kopati’ cijelu utakmicu!”

14.08.2020.


Nogometaši Slaven Belupa u prvom će kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostovati u Gradskom vrtu kod Osijeka. Utakmica će se igrati s početkom u 20:05 bez prisustva publike, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Stipić.

– Super se osjećamo. Prva utakmica je kao prvi poljubac, puno je znatiželje s obje strane. Atmosfera je dobra, uspjeli smo sačuvati kostur ekipe te smo ga nadogradili izabranim igračima koji će povećati naš sportski kapacitet.

U Osijeku nas čeka zanimljiv susret.

– Očekivanja su uvijek velika. Tako ‘trubimo’ ekipi tijekom cijelog tjedna. Ipak, moramo biti strpljivi s najavama i moramo na terenu ponovo kopati i kao tim biti jedinstveni. Osijek ima veliku kvalitetu, iako su izgubili ‘ubojitu bajunetu’, sve im je ostalo ostalo isto tako da će detalji presuditi. Naravno, nadam se u našu korist.

Slaven Belupo će u Gradskom vrtu ‘loviti’ pozitivan rezultat.

– Recept je jednostavan. Moramo ostati racionalni i ne smijemo raditi stvari koje ne treniramo. Moramo čitati igru, osjetiti ritam i pravovremeno donositi točna rješenja. Naravno, u fazi obrane svi moramo braniti naš gol. Najviše volim utakmice bez primljenog gola jer to uspiješ samo ako si tim!