Slaven Belupo sutra s Hajdukom, Stipić: “U Koprivnici smo uvijek favoriti, bez obzira tko je protivnik!”

20.11.2020.


Nogometaši Slaven Belupa u 12. će kolu Hrvatski Telekom Prve lige snage odmjeriti sa splitskim Hajdukom. Utakmica će se na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš igrati sutra s početkom u 17:05 bez prisustva publike, a najavio ju je trener naše momčadi Tomislav Stipić. Zanimljivo je da su Splićani tek jednom u posljednjih šest gostovanja slavili u Koprivnici.

– Tradicija je dio prošlosti. Od nje se ne živi i nije garancija za budućnost. U Koprivnici smo uvijek favoriti, bez obzira tko je protivnik. Uvijek se u našoj kući osjećamo dovoljno jaki, stabilni i spremni za svaki izazov. U subotu ćemo učiniti sve da to i dokažemo.

Bit će to prva prvenstvena utakmica nakon tri tjedna za našu momčad. Svi su igrači na raspolaganju treneru Stipiću.

– Još jedan u nizu prekida ove sezone zbog COVID-19 virusa je potvrda više da je ovo prvenstvo, po meni, dobilo pečat na kojem piše ‘neregularno’. Ne samo mi, svi se klubovi u nogometu nalaze u nenormalnoj situaciji, s nejasnim kriterijima i neodrživim planovima. Ne želim kukati, ali za mene je ova sezona već sada neregularna. Dečki se vraćaju kao domine kockice, jedan za drugim u trening. Pokušavamo ih uklopiti, obradovati, oraspoložiti, ujediniti i naravno mentalno i fizički pripremiti za subotu.

Recept za sutrašnju utakmicu je jasan.

– Mi ćemo se kao krpelj uhvatiti za Hajduk i nećemo popuštati. Teška je utakmica pred nama jer se teško pripremiti za Splićane. Sve što rade prema naprijed temelje na individualnosti i spontanosti igrača. Idu na energiju i silu i zato ćemo za ostvarenje našeg konačnog cilja morati tijekom svih 90 minuta pobjeđivati u duelima jedan na jedan.

Jasno je da će naša momčad pružiti sve što ima u sutrašnjih 90 minuta.

– Atmosfera u svlačionici je pozitivna, ali i podijeljena. S jedne strane neizvjesnost, a na drugoj znatiželja. Neizvjesnost jer smo prekinuti u vrijeme kada smo pružali dobre igre, a znatiželja jer nas zanima kako ćemo naše snage prenijeti na teren. Veselimo se suboti, čekamo utakmicu puni samopouzdanja i vjere. Bit će svega jer su naše utakmice s Hajdukom uvijek bile specifične i zanimljive.