Slaven Belupo sutra s GOŠK-om, Stipić: “Moramo se postaviti autoritativno”

22.02.2021.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će od 14 sati gostovati u Dubrovniku kod GOŠK-a u sklopu 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmicu je najavio trener naše momčadi Tomislav Stipić.

– Hrvatski kup je jedno lijepo i uzbudljivo natjecanje u kojem nemaš pravo na popravni ispit. Prošle godine smo osjetili sve prednosti ovoga natjecanja. Prvo kolo ove godine smo otvorili dobro i uspješno protiv Rudara, a tako želimo i nastaviti. Čeka nas jedan maksimalno motiviran protivnik, jedna ekipa koja je dobra kad osvoji loptu i koja je dobra kada ima prekide. Moramo se dobro pripremiti i ozbiljno odgovoriti na sve izazove koje su pred nama. Ovo je službena utakmica i nadamo se da će ona ući u pozitivnu arhivu ovog kluba. Mi ćemo s naše strane napraviti sve maksimalno motivirano da se s dugog puta iz Dubrovnika vratimo pjevajući.

Dubrovčani se natječu u 3. HNL Jug, ali o opuštanju nema govora.

– Uz sav respekt prema protivniku koji je pobjedio BSK iz Bijelog Brda i koji je promijenio trenera te doveo pojačanja, mi smo prvoligaš, mi smo Slaven Belupo i mi ćemo se postavit autoritativno, ali nikada ne podcjenjivački. Tamo želimo trčati s njima, želimo osvajati duele protiv njih, želimo ih nadigravati, želimo ih stavit pod stres. Jednostvano, mi smo ljudi koji žive od nogometa i koji imaju velike snove, a to se mora vidjeti u tih 90 minuta. Znamo da nekada trebamo biti strpljivi, znamo da takve ekipe mogu učiniti da je utakmica dugo otvorena i nedaj Bože napraviti iznenađenje, ali mi ne mislimo na to već samo na pobjedu i vjerujemo da je to dovoljno za prolaz.

U Dubrovnik su se uputili svi igrači na koje može računati trener Stipić.

– Na put vodimo najboljih 18 igrača i dva golmana i to dovoljno govori o našem planu i cilju u ovoj utakmici.