Slaven Belupo sutra s Dinamom, Stipić: “Moramo smanjiti količinu grešaka te biti na nivou i raditi svih 90 minuta”

30.04.2021.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš od 17 sati ugostiti zagrebački Dinamo. Dinamo u Koprivnicu stiže kao lider prvenstva, a utakmicu je najavio trener naše momčadi Tomislav Stipić.

– Uoči sutrašnje utakmice nema nepoznanica jer u HNL-u igrate četiri puta protiv svakog protivnika. S vremenom saznate i broj cipela njihovi zvijezda, a kamoli ne taktičke zamisli ili karakteristike pojedinaca. Dinamo i kad igra manje dobro rijetko gubi u HNL-u. Često mi kroz glavu prolazi naš 3:3 na Maksimiru gdje smo bili jako blizu pobjedi, a na kraju ipak samo neriješeno. Fizički smo se odmorili, a nadam se da se i duh, kojem prirodno treba više vremena, uspio odmoriti.

Iako su Zagrepčani favoriti u sutrašnjoj utakmici, naša momčad u utakmicu neće ući s ‘bijelom zastavom’.

– Prije svega, moramo svi biti na nivou i spremni trpjeti i raditi svih 90 minuta. Moramo smanjiti količinu nepotrebnih grešaka, ne koristiti pozornicu od 17 sati za osobni marketing i imati raspoloženog Filipovića. Zbog načina Dinamove igre očekujemo ogroman mentalni pritisak i fizičku potrošnju. Previše Dinamovih igrača na HNL nivou posjeduje taj potez pobjede. Uz to moramo se pripremiti na uigrane rotacije kreativnih igrača Dinama i punjenje prostora iz drugog plana.