SLAVEN BELUPO – SHANDONG LUNENG 0:0

01.07.2010.


SLAVEN BELUPO: Rodić – Marčić, Kokalović, Rogulj, Maras – Milardović – Papa, Vojnović, Poljak – Mujanović, Bušić (II. poluvrijeme: Nurković – Purić, Labudović, Poldrugač, Bagarić – Milardović (od 61. Šestak) – Gregurina, Jakšinić, Poljak (od 64. Bubnjić) – Poredski, Tepurić).

TRENER: Mile Petković.

SHANDONG LUNENG: Cheng (od 46. Lei) – Liang (od 67. Zhe), Dong (od 46. Milenković), Carlos, Antar (od 59. Chi) – Xing Yu – Tong, Wei (od 78. Gao), Long – Peng, Zhao.

TRENER: Branko Ivanković.

Sudac: Šimčić. Pomoćnici: Havaić i G. Dević. Četvrti sudac: Mišel Jakšić
Gledatelja: 1000

U prijateljskoj međunarodnoj utakmici s kineskim prvoligašem Shandong Lunengom, Slaven Belupo se u srijedu predstavio svojim navijačima. Utakmica je završena bez pobjednika – 0:0, iako su farmaceuti u prvom dijelu susreta imali nekoliko stopostotnih prigoda, koje njegovi napadači nisu realizirali.
Već u 1. minuti iz daljine je tukao Marčić, ali je lopta otišla iznad vrata Kineza, dok je u 11. minuti Mujanović izbio potpuno sam pred vratara Shandonga, koji je uspio obraniti njegov udarac. U 25. minuti zaprijetio je Long sa 20 metara, no Rodić se nije dao iznenaditi. Igrala se 36. minuti kada je Poljak dobro tukao iz slobodnog udarca, ali je odlični vratar Cheng loptu izbacio u korner. U vrlo lijepoj akciji Bušić je u 37. minuti prošao po desnom boku, no bio je sebičan i Cheng se iskazao još jednom sjajnom obranom.
Posljednju prigodu za pogodak u prvom poluvremenu farmaceuti nisu iskoristili u 40. minuti kada je Poljak izveo udarac iz kuta, a Bušićev udarac glavom još jednom je obranio kineski vratar Cheng.
U nastavku susreta trener Petković uveo je novu jedanaestoricu igrača koji također nisu uspjeli postići pogodak, iako su više imali loptu u nogama od Kineza.