Slaven Belupo sezonu otvara gostovanjem u Varaždinu

13.07.2022.


Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje gostovati u Varaždinu kod istoimenog domaćina u sklopu prvog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Utakmica će se na stadionu Varteks igrati od 19 sati. Prošle sezone Varaždinic su osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi, dok su u dvije prije te Slaven Belupo i Varaždin odigrali osam međusobnih susreta u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Tri puta je slavila naša momčad, jednom Varaždin, a četiri puta smo gledali remije.

Trener Zoran Zekić i njegovi igrači u ponedjeljak su krenuli s pripremama za nedjeljnu utakmicu, a prije toga su odradili pet tjedana napornih priprema. U tom su razdoblju odigrali sedam pripremnih susreta. Svladali s Mladost s 3:0, Aris s 4:2, Slobodu s 5:0, Moslavinu s 3:1 i Polet s 2:1, dok su poraze upisali od ZTE-a s 1:2 i Osijeka s 1:0.

Glavni sudac utakmice između Slaven Belupa i Varaždina bit će Ivan Bebek (Rijeka), dok će njegovi pomoćnici biti Goran Pataki (Đakovo), Luka Pajić (Rijeka) i Martin Turčin (Trsteno). VAR sudac bit će Marin Vidulin (Kanfanar), a pomoćni VAR Marjan Tomas (Osijek).