SLAVEN BELUPO SE NAKON OSVOJENIH BODOVA S INTEROM I CIBALIOM POTPUNO OKREĆE GOSTOVANJU KOD DINAMA

25.07.2016.


Slaven Belupo je sjajno ušao u novu prvoligašku sezonu. U dva nastupa za redom pred svojim navijačima postigao je stopostotni učinak osvojivši svih šest bodova,svladavši Inter Zaprešić i vinkovačku Cibaliu.
– Obje pobjede imaju jednaku težinu ali me neće zavarati, iako sam jako zadovoljan postignutim uspjehom. Bilo je jako dobrih trenutaka u jednom i drugom ogledu, međutim ima nekih stvari s kojima nisam zadovoljan. Ovog smo ljeta ostali bez nekoliko standardnih igrača: Ozobića, Delića, Jambora i još nekih i mislim da to nije ista momčad iz prošlog prvenstva, ali ustrajnim radom i još nekim pomacima napravili smo jako puno, jer smo na startu osvojili maksimalan broj bodova – kazao je trener naše momčadi Željko Kopić koji je vrlo zadovoljan učinkom napadača u dvije početne utakmice, posebno novakom Mirkom Ivanovskim.
– Imao je određeni pad u posljednje vrijeme igrajući u drugim klubovima, no on je kvalitetan igrač, makedonski reprezentativac koji je u susretu s Vinkovčanima s dva pogotka pokazao da će biti opasnost za svakog prvoligaša. Siguran sam da će biti još bolji i zajedno s Ejupijem predstavljati dvojac koji će teško zaustavitavljati suparničke obrane.
Naši igrači su nakon prvih 45 minuta s Cibaliom imali negativan rezultat (1:2), koji su odličnom igrom u nastavku pretvorili u zasluženu pobjedu 3:2 zahvaljujući odličnom Kopićevom potezu – uvođenjem u igru Gordana Barića i Aleksandra Jovičića umjesto Stefana Savića i Vinka Međimorca.
– Barić je svojom prodornošću i brzinom predstavljao pravu opasnost za obranu gostiju, a postigao je i pobjedonosni pogodak. Jovičić nam je donio sigurnost u obrani koja je u prvom poluvremenu pokazala niz manjkavosti i zbog toga smo mogli mirnije osujetiti kontranapade Vinkovčana. Pri samom kraju imali smo još nekoliko izglednih prigoda i mogu reći da je naša pobjeda potpuno zaslužena.
U petak idemo kod Dinama u Maksimir a cilj nam je da odigramo dobru utakmicu te nastojimo ostvariti pozitivan rezultat. Modri su naša najkvalitetnija momčad, ali nismo bez izgleda – zaključio je trener Slavena Belupa Željko Kopić koji se odmah nakon utakmice s Cibaliom okrenuo prema “maksimirskoj šumi” u kojoj ga sa svojom “škvadrom” očekuje Cico Kranjčar. Kopić, kako nam je rekao vjeruje u svoju momčad koja nakon šest osvojenih bodova u prva dva kola ima svojih ambicija i u susretu s aktualnim hrvatskim prvakom.