SLAVEN BELUPO S OPTIMIZMOM ODLAZI U GOSTE HAJDUKU

22.09.2012.


U samo tjedan dana Slaven Belupo će nakon utakmice s Rijekom imati još jedan prvoligaški derbi.

U nedjelju gostuje na Poljudu kod Hajduka kojeg nikad nije pobijedio na njegovom travnjaku. Svjestan je toga i trener Koprivničanaca Roy Ferenčina.
Ja se previše ne oslanjam na tradiciju, jer za mene je svaka utakmica posebna priča. Hajduk je kvalitetna i mlada momčad, ali mi ćemo igrati svoju igru i vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata. Cijeli tjedan smo se pripremali za splitsko gostovanje, iako ćemo nastupiti dosta oslabljeni. Nedostajat će nam Rak i Purić koji nisu nastupili s Rijekom, dok Čanađija ima tri javne opomene. Šaban je također ozlijeđen, dok je Geng iznenada dobio temperaturu – kazao je trener Ferenčina, te istaknuo:
Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, igramo još jednom pred tv-kamerama i vjerujem da ćemo se kvalitetno predstaviti širem gledateljstvu. Samo agresivnom i borbenom igrom možemo do željenog rezultata – rekao je Roy Ferenčina koprivničkim novinarima prije odlaska u Split.
Slaven Belupo se prije utakmice s Hajdukom nalazi na drugom mjestu s dva boda manje iza vodećeg Dinama i tri ispred trećeplasiranog Splita, koji je u petak izgubio od Zagreba u Kranjčevićevoj – 2:1.
Utakmicu s Hajdukom vodit će sudac Damir Batinić iz Osijeka, a njegovi pomoćnici bit će Tomislav Petrović iz Valpova i Dalibor Conjar također iz Osijeka.