SLAVEN BELUPO S OPTIMIZMOM DOČEKUJE UTAKMICU S HAJDUKOM

01.04.2013.


Izgubljeni prvoligaški ogled na Kantridi ostao je iza Slavena Belupa koji u srijedu na koprivničkom stadionu u prvoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa dočekuje Hajduk.
Farmaceuti su svjesni da su Splićani jedan od najtežih suparnika koji su ihu veljači već pobijedili u prvenstvu na njihovom travnjaku, ali vjeruju da “bili” nisu nesavladivi i da će pokazati znatno više nego u dosadašnjim proljetnim susretima.
Kup je naša velika prilika i s obzirom da smo se igrački kompletirali s optimizmom dočekujemo Splićane. Utakmica s njima za svakog našeg igrača predstavlja veliki izazov i mislim da nismo bez izgleda. Na svakom treningu je vidljivo da se dižemo i mislim da nam jednom mora krenuti – istaknuo je Roman Sović trener Slavena Belupa i dodao:
Sigurno da vrijedimo mnogo više nego što to pokazuju naši posljednji rezultati i zbog toga sam optimista uoči susreta s Hajdukom, kojeg možemo dobiti samo ako ćemo igrati organizirano i bez pogrešaka koje smo do sada činili. Kup je posebno i neizvjesno natjecanje u kojem su iznenađenja moguća i u kojem favoriti nisu uvijek sigurni. Osim toga igramo na našem terenu na kojem ćemo nastojati preuzeti inicijativu i što prije postići pogodak.
Naravno da respektiramo Splićane koji imaju mladu i rastrčanu momčad i svjesni smo da u Koprivnicu dolaze po pobjedu, ali se mislim da im u sutrašnjem susretu to neće uspjeti – zaključio je trener našeg kluba.
Klupski direktor Zvonimir Šimunovi također je nazočio konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice.
Ako želimo s dobrim izgledima na uzvrat u Split onda sutrašnji prvi ogled s Hajdukom moramo dobiti. Zanima nas uspjeh u kupu i naravno da nismo bez izgleda – napomenuo je Zvonimir Šimunović.
Za utakmicu s Splićanima u sastav Slavena Belupa vraćaju se Kokalović i Purić koji zbog žutih kartona nisu igrali na Kantridi, a za početnu jedanaestoricu još će kandidirati Čanađija i Vugrinec, te Novinić i Rak koje je trener Sović “odmarao” upravo za sutrašnji susret. Za momčad neće konkurirati još nedovoljno oporavljeni Mato Grgić i mladi reprezentativac Petar Brlek, kojem je s Rijekom ozlijeđen gležanj i morat će mirovati desetak dana.