Slaven Belupo poražen od Dinama iz Bukurešta

28.06.2023.


Nogometaši Slaven Belupa danas su u slovenskim Stojncima odigrali drugu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu. Snage su odmjerili s rumunjskim prvoligašem Dinamom iz Bukurešta, a rezultat utakmice nakon 90 minuta bio je 0:1.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno ni s jedne, ni s druge strane. Dinamo je nekoliko puta zaprijetio, no obrana i Sušak bili su sigurni pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Bolje je ušla u nastavak naša momčad. Manaj je glavom pucao malo iznad gola u 47. minuti, a u 50. je udarac Hlevnjaka iz daljine otišao pokraj stative. Najveću priliku na susretu do tada imao je Mioč u 54. minuti. Odlično je centrirao Martinaga, loptu prenio Manaj, a naš veznjak s pet metara pucao iznad vrata.

Pokušao je i Crnac iz daljine, no njegov udarac je obranio Dujmović. Momčad iz Bukurešta umalo je kaznila naše promašaje u 60. minuti kada je Tira pucao iskosa s desne strane tik pokraj vratnice. Slaven puno bolju igru od svog protivnika u drugom poluvremenu nije okrunio pogotkom pa je Dinamo to kaznio u 83. minuti kada je Grigore kaznio naše promašaje i nakon jednog centaršuta zabio za 0:1. Bio je to konačan rezultat utakmice.

Prijateljska utakmica, Stojnci, Slovenija, 28.6.2023.

NK Slaven Belupo – FC Dinamo 0:1 (0:0)

SLAVEN BELUPO: Sušak (od 46. Marković) – Hlevnjak (od 70. Bosec), Pllana (od 16. Kocijan (od 85. Boras)), Račić (od 60. Tepšić), Martinaga (od 85. Mihalić) – Mioč (od 85. Mađarić), Marina (od 85. Mlinarić), Talys – Crnac (od 60. Šokota), Manaj (od 85. Mrdaković), Hoxha (od 85. Herceg).  Trener: Ricardo Moniz.

DINAMO: Dujmović – Rodrigues, Giafer, Gorka, Griorge – Amzar, Rosu N., Rosu I., – Iglesias, Ghezali, Bani. Još su igrali: Onescu, Irimia, Cretu, Borcea, Ionescu, Patriche, Buleica, Tira, Pop, Irimia, Lorescu. Trener: Burca Ovidu.

Suci: Bezjak Blaž, Gabrovec David, Flaišman David