SLAVEN BELUPO – RAKOCZI 4:1

29.01.2009.


SLAVEN BELUPO: Pelin, Purić, Rogulj, Maras, Čaval, Poldrugač, Šafarić, Jajalo, Bilen, Jurić, Vručina (drugo poluvrijeme: Rodić, Pavec, Kokalović, Lapić, Ružman, Nicolas, Jakšinić, Gregurina, Delić, Kresinger, Poredski.

Trener: Mile Petković

RAKOCZI: Kovaczs, Gruz, Petrok, Zahoreczs, Kovaczevich, Hegedus, Farkash, Balazas, Pestt, Nikolić, Jovanicz (još su igrali: Horvath, Szenes, Pinter, Rezsli, Major, Lukacsh, Grasszli).

Trener: Lazslo Prukner

Strijelci: 1:0 – Vručina (5), 2:0 – Jajalo (9), 2:1 – Nikolić (10), 3:1 – Delić (48), 4:1 – Delić (53).

Suci: Šimčić, Novak, Juriša (svi Koprivnica).

Izvješće:


Na igralištu s umjetnom travom koje je bilo pokriveno snijegom, Slaven Belupo je odigrao prijateljsku utakmicu s mađarskim prvoligašem Kaposvarom i pobijedio s 4:1. Farmaceuti su imali znatno više od igre, bili su borbeniji i čvršći tijekom cijelog susreta, tako da su Mađari mogli biti i uvjerljivije poraženi. Vodeći pogodak postigao je Vručina već u 5. minuti kada se odlično snašao pred vratima Kaposvara i zatresao njegovu mrežu. Nekoliko minuta kasnije Jajalo je snažnim udarcem s 18 metara povisio na 2:0, ali su Mađari ubrzo smanjili na 2:1. Nakon primljenog pogotka koprivnički prvoligaš je u nekoliko navrata mogao povisiti rezultat, ali lopta jednostavno nije htjela u mađarsku mrežu. U drugom dijelu susreta trener Slavena Belupa Petković na travnjak je poslao novu jedanaestoricu igrača, među kojima je bio i Delić, koji je nakon jednog uspješnog prodora povisio na 3:1. Koprivnički prvoligaš nastavio s pritiskom na vrata Kaposvara, da bi se Kresinger našao u tri stopostotne prigode koje nije uspio realizirati. Nakon jedna vrlo lijepe akcije na sceni je opet bio Delić, koji je postigao svoj drugi pogodak na utakmici za konačnih 4:1.
– Zadovoljan sam pristupom svakog igrača, jer bili su rastrčani i motivirani, iako su uvjeti za igru bili gotovo nemogući. Kaposvar se pokazao kao dobra momčad, ali nam se nije mogao ozbiljnije suprotstaviti. Isprobao sam sve raspoložive snage i najvažnije, da se nitko nije ozlijedio. Uz četiri postignuta pogotka imali smo još nekoliko odličnih prigoda koje nismo realizirali, a nedostajalo je i malo sreće – kazao je trener Slavena Belupa Mile Petković.
U petak ujutro Slaven Belupo imat ćemo još jedan trening s kojim će završiti koprivničke pripreme, a u subotu prije podne odlazi u tursku Antalyju, gdje ćemo boraviti do 14. veljače.