Slaven Belupo protiv Lokomotive, Stipić: “Nema opuštanja, moramo smanjiti individualne greške i idemo na pobjedu”

12.12.2020.


Nogometaši Slaven Belupa u 15. će kolu HT Prve lige odmjeriti snage sa zagrebačkom Lokomotivom. Utakmica u Kranjčevićevoj igrat će se sutra od 15 sati. Trener Tomislav Stipić i njegova momčad imat će priliku za popravak dojma nakon poraza od Dinama.

– Momčad je reagirala samokritično jer je poklanjala golove protivniku. Količina individualnih grešaka je bila jednostavno prevelika. Dinamo se praktički nije namučio, a ekipa je bila svjesna da je mogla namučiti jednu veliku europsku momčad u Koprivnici. To nije uspjela i normalno je da smo bili svi zajedno ljuti što nas je dodatno motiviralo za sutrašnju utakmicu.

Iako je Lokomotiva trenutno na diobi posljednjeg mjesta s devet osvojenih bodova, radi se o odličnoj momčadi.

– Iz moje perspektive, Lokomotiva je bolja momčad danas nego što je bila u prošloj sezoni samo joj nedostaje malo ljubavi i pozornosti. Kada dobije te vrijednosti ona će pobjeđivati na traci, a mi se nadamo da do sutra to neće uspostaviti pa će naše šanse biti veće. Idemo na pobjedu!

Stipić je otkrio kako sutra doći do željenog rezultata.

– Recept je jednostavan. Moramo nastaviti tamo gdje smo stali i igrati kompaktno i kolektivno u fazi obrane, a hrabro u fazi napada. Moramo smanjiti količinu individualnih poklona protivniku. Nije problem izgubiti utakmicu, ali ako je već gubimo onda naš protivnik mora proći kroz trnovitih 90 minuta i maksimalno se namučiti, a ne da mu dajemo poklone za Svetog Nikolu kao što smo to činili protiv Dinama.

Trener naše momčadi neće moći računati na kartoniranog Godu, ali veseli iznenađujuće brzi povratak Stipe Bačelića Grgića u konkurenciju i povratak mladog Brkovića koji je s dva gola u pobjedi juniora u utorak pokazao da je ozljeda iza njega.

– Stanje u momčadi je pozitivno. Šesti smo na ljestvici, imamo 17 bodova, odmakli smo se od “opasne zone”.. Ovu poziciju želimo zadržati jer je dobra. Rekao bih da smo napravili malo bodovnog “zimskog špeka” na ljestvici koji nam omogućuje da budemo nešto malo komforniji i gledamo dugoročnije planove. Ipak, liga je opasna i komplicirana. Ne smijemo se opustiti ni u jednom trenutku i ne smijemo izgubiti pozornost koju imamo. Jako nas raduje što su se u momčad vratili Brković i Bačelić Grgić i što smo sad gotovo u punom pogonu.