Slaven Belupo protiv Dinama sudjelovao u kampanji P.I.N.K.-Life, a protiv Osijeka će, zajedno s RK Koprivnicom, podržati “Movember”

07.11.2018.


Nogometni klub Slaven Belupo prije nešto više od tjedan dana, na utakmici protiv Dinama u Koprivnici, uključio su se u kampanju podizanja svijesti o preventivnim pregledima u sklopu borbe protiv raka dojke. Zajedno s nogometašima Dinama na teren su izašli u prigodnim majicama P.I.N.K.-Life kako bi ukazali na važnost pregleda za djevojke i žene te su na taj način pozvali sve navijačice našeg kluba i građanke našeg grada da se odazovu istima.

I ove subote, u sklopu utakmice protiv Osijeka, naš će klub se odazvati još jednoj hvalevrijednoj akciji. U suradnji s Rukometnim klubom Koprivnica – Noa, Slaven Belupo će promicati svijest o raku prostate, testisa te zdravlju muškaraca općenito. Mladi nogometaši našeg kluba i mladi rukometaši Koprivnice dijelit će informativne letke ispred stadiona o kampanji pod nazivom Movember, odnosno “Brkati studeni”.

Podsjetimo, ono što je mjesec listopad za žene i za borbu protiv raka dojke, to je studeni za muškarce i za borbu protiv raka prostate. Četrnaesti Movember i ove godine poziva muškarce diljem svijeta svijeta da tijekom studenog puštaju brkove i time daju svoj doprinos podizanju svijesti o raku prostate, ali i o ostalim “muškim” bolestima, kao što je rak testisa,  te o zdravlju muškaraca  općenito. Svrha obilježavanja mjeseca studenog kao mjeseca borbe protiv raka prostate je podići svijest o raku prostate koji je u Hrvatskoj po učestalosti drugi najčešći rak u muškoj populaciji. Pravovremenom prevencijom on je u 96% slučajeva izlječiv.