Slaven Belupo osigurao opremu za svoju momčad u Special Power League

04.06.2020.


Nogometni klub Slaven Belupo u veljači je ove godine, zajedno sa Sportskom udrugom za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce” i Rukometnim klubom Koprivnica Noa, organizirao u Koprivnici Special Power League, natjecanje u rukometu i nogometu za djecu s teškoćama u razvoju na kojem sudjeluje nekoliko ekipa, između ostalih i prvoligaši poput Hajduka, Dinama, Osijeka i Istre 1961. Ideja ovog hvalevrijednog projekta jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju (psihička oštećenja, tjelesna oštećenja, socijalno ugroženi, manjine itd.) da se kroz sport aktivno integriraju u društvo, a osmišljen je temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom.

Naš klub uključio se u ovaj projekt kao suorganizator natjecanja u našem gradu te je našoj SPL momčadi osigurao opremu potrebnu za putovanje i natjecanje u ostalim gradovima. Tehnički direktor Robert Kerovec te igrači Vinko Međimorec i Matko Zirdum danas su nogometaše, rukometaše i njihove voditelje Silviju Kovač, Igora Stubičara i Antonija Pranjića ugostili na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš te su im nakon druženja i igranja nogometa na glavnom terenu predali garnituru plavih i ružičastih dresova te trenirke za putovanje i loptu za igranje.

– Iznimno mi je zadovoljstvo što smo naše kolege nogometaše i rukometaše razveselili na ovaj način. Želimo im svu sreću na turnirima koji dolaze i da s ponosom predstavljaju NK Slaven Belupo, RK Koprivnicu i Veliko srce na svakoj utakmici koju će odigrati i u svakom gradu koji će posjetiti. Pozdravio bih i ovaj hvalevrijedan projekt koji zaslužuje svaku pohvalu i nadam se da će i dalje nastaviti napredovati krupnim koracima – rekao nam je Vinko Međimorec.