SLAVEN BELUPO NEMA PRAVO NA PODBAČAJ

23.03.2012.


Nakon izgubljenih bodova kod vodećeg Dinama u Maksimiru, Slaven Belupo u subotu gostuje kod Lučkog s kojim je prošle jeseni na koprivničkom stadionu odigrao 1:1.

Bila je to utakmica koje se Koprivničanci nerado sjećaju, jer je sudac Marin Vidulin na intervenciju svog pomoćnika Mladena Rajka priznao nepostignuti pogodak gostima, što je izazvalo veliko negodovanje svih poklonika koprivničkog nogometa. Bivši napadač našeg kluba Leon Benko kasnije je izjednačio rezultat, ali je Slaven Belupo ostao bez dva boda.

Sutrašnja će utakmica za farmaceute biti jedna od najvažnijih u kojoj nemaju pravo na podbačaj, ako žele zadržati treće mjesto i izglede za Europu. U koprivničkom prvoligašu i te kako su svjesni značaja ogleda s momčadi Lučko, koji se igra u 15 sati na stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj.

–   Iako smo kod Dinama izgubili zadovoljni smo igrom većine igrača, osim nekih od kojih smo više očekivali. Nažalost, i u sutrašnjem susretu nastupit ćemo jako oslabljeni jer je Vručini na treningu uoči Dinama puknuo mišić i neće ga biti nekoliko tjedana, dok se od ozljeda još nisu oporavili vratar Rodić, Grgić i Maras, koji će najvjerojatnije biti spremni za sljedeće kolo kada u Koprivnici gostuje Hajduk – istaknuo je Pavo Crnac, pomoćnik trenera našeg kluba Roya Ferenčine i dodao:

–   Ako želimo zadržati treće mjesto moramo pobjeđivati i u subotu protiv Lučkog idemo po sva tri boda. Naši suparnici su dobra momčad, iznenadili su Cibaliu u Vinkovcima, ali za nas više nema čekanja. Do kraja prvenstva ostalo je još osam kola i borba za Europu trajat će do posljednje utakmice. Sve je u našim rukama, mislim da imamo povoljan raspored i moramo ga iskoristiti – zaključio je Pavo Crnac, dok je obrambeni igrač Vedran Purić istaknuo:

–   Pobjeda nam je imperativ, svjesni smo što nam donose tri boda i učinit ćemo sve da ih osvojimo. U Kranjčevićevoj smo se uvijek dobro predstavili i nadama se da će tako biti i u subotu – rekao je između ostalog desni bočni naše momčadi.