Slaven Belupo nakon jedanaesteraca poražen od Širokog

25.09.2022.


Nogometaši Slaven Belupa poraženi su nakon ‘lutrije jedanaesteraca’ u finalu 9. memorijalnog turnira “Blago Zadro” igranog ovog vikenda u Vukovaru. Bolji je bio Široki Brijeg nakon što u regularnom dijelu susreta nismo vidjeli golove.

Trener Zoran Zekić u Vukovaru je pružio priliku svim igračima koje je imao na raspolaganju, a svoje minute su dobili i naši juniori Riđan, Mađarić, Žuškin, Krušelj i Matejaš.

Bolja je momčad u prvih 45 minuta bio Slaven Belupo. Branštetera i Žuljevića dijelilo je tek malo preciznosti od golova, a prijetili su i Riđan te Behram. Široki je pokušao tek jednom i to preko Kuprešaka čiji je udarac iz daljine obranio Marković.

Nastavak susreta bolje je otvorio Široki i zaprijetio preko Kpana, no rezultat se nije mijenjao. Odgovorio je Boras s druge strane. Njegov udarac glavom otišao je tik pokraj vratnice u 68. minuti. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci.

Za Slaven Belupo precizni su bili Marina, Behram, Hlevnjak, Žuljević i Zirdum, dok su Bašić i Boras bili neprecizni. Široki je promašio jedan jedanaesterac manje te je odnio pobjedu.

Hvala domaćinu na pozivu, gostoprimstvu i odličnoj organizaciji memorijalnog turnira “Blago Zadro”. Naši nogometaši večeras se vraćaju u Koprivnicu, a već sutra se vraćaju treninzima i pripremi za prvenstvenu utakmicu s Dinamom koja će se u Zagrebu igrati u subotu s početkom u 19:30.

Vukovar, 25.9.2022.

Finale memorijalnog turnira “Blago Zadro”

NK Slaven Belupo – HNK Široki Brijeg 0:0 (0:0)

SLAVEN BELUPO: Marković – Hlevnjak, Boras, Zirdum, Riđan – Bašić, Marina, Behram – Žuljević, Branšteter (od 43. Matejaš (od 87. Eskinja)), Mađarić (od 76. Žuškin). Klupa: Čović, Martinaga, Mudražija, Kvržić, Kocijan, Mihalić, Krušelj, Mioč, Manaj. Trener: Zoran Zekić.

ŠIROKI BRIJEG: Josipović – Medić, Mašić, Vukoja, Šuto, Lukić, Pejić, Lovrić, Čavar, Kuprešak, Rozić. Klupa: Sliško, Barišić, Valenčić, Radić, Bagarić, Kpan, Turković, Gašpar, Knežević, Kolenda, Zubac, Medić. Trener: Ivica Barbarić.