SLAVEN BELUPO NAJDISCIPLINIRANIJI PRVOLIGAŠ

18.12.2008.


U jesenskom prvoligaškom prvenstvu Slaven Belupo je osvojio 28 bodova uz osam pobjeda, četiri neodlučena rezultata i šest poraza. Farmaceuti su bili uspješniji kod kuće, gdje su postigli sedam pobjeda i dva poraza, dok su u gostima pobijedili samo jednom (Varteks), a četiri puta odigrali neriješeno.
Najbolji strijelac je Bojan Vručina s 11 pogodaka i dijeli prvo mjesto na listi jesenskih strijelaca s Kalinićem iz Hajduka, dok je Mario Jurić postigao tri, a Srebrenko Posavec, Kaja Rogulj i Dino Kresinger po dva pogotka. Jednom su se u listu strijelaca upisali Mato Jajalo, Petar Bošnjak, Kristijan Čaval i Nikola Šafarić. Slaven Belupo je tijekom jeseni dobio 37 žutih kartona, a nije imao ni jedno isključenje, te je najdiscipliniranija momčad prvoligaškog natjecanja. Svih 18 prvenstvenih utakmica odigrao je vratar Silvio Rodić, a slijede kapetan Dalibor Poldrugač, Kristijan Čaval, Mato Jajalo i Kaja Rogulj. Pričuvni vratar Tomislav Pelin ni jednom nije bio na vratima u prvenstvenim susretima, ali je branio utakmice Hrvatskog kupa, dok je Mario Pavec u igri proveo tek jednu minutu u posljednjem kolu u Osijeku.
Svih šest utakmica u Kupu Uefe (90 minuta) odigrali su samo Poldrugač i Rodić, a isti broj nastupa još imaju Posavec, Čaval i Vručina, koji je postigao četiri europska pogotka, a po jedan su dali Kristić, Tepurić, Poldrugač, Čaval, Jurić i Bilen. Farmaceuti su u Kupu Uefe ostvarili dvije pobjede s malteškim Marsaxlokkom (dva put po 4:0) i jednu u koprivničkoj utakmici s grčkim Arisom (2:0), dok su u Solunu izgubili (1:0). U prvom kolu Kupa Uefe ruski CSKA pobijedio ih je u Koprivnici (1:2) i u Moskvi (1:0).