SLAVEN BELUPO – MARIBOR 2:0

19.01.2009.


SLAVEN BELUPO: Rodić, Purić, Rogulj, Lapić (od 57. Maras), Čaval, Poldrugač (od 78. Nicolas), Jajalo (od 70. Delić), Gregurina (od 65. Bilen), Šafarić, Jurić, Vručina

Trener: Mile Petković

MARIBOR: Pridigar, Džirič, Samardžič, Popovič, Filekovič, Bačinovič, Nylton, Školnik, Pavlovič, Jelič, Čavardes (još su igrali: Ranković, Kubica, Vunder, Mejaž, Majer, Kljajevič, Miklečič, Tomaž, Mezga, Plut, Bunderla)

Trener: Darko Milinovič

Sudac: Zoran Vasiljević (Pula)

Strijelci: 1:0 – Vručina (3 – 11 m), 2:0 – Vručina (57).

Gledatelja: 100.

Izvještaj:

U prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Medulinu koprivnički prvoligaš igrao je sa slovenskim jesenskim prvakom Mariborom i pobijedio – 2:0.
Koprivničanci su došli u vodstvo već u 3. minuti kada je u kaznenom prostoru Mariborčana srušen Nikola Šafarić. Izvođač najstrožne kazne bio je najbolji koprivnički strijelac Bojan Vručina, koji je snažnim udarcem zatresao slovensku mrežu. U prvih 45 minuta farmaceuti su imali još nekoliko vrlo dobrih prigoda, ali je sreća bila na strani slovenskog prvaka. U nastavku utakmice na novo vodstvo Slavena Belupa nije se dugo čekalo, a strijelac je opet bio nezaustavljivi Vručina. U pravoj slalomskoj vožnji u 57. prošao je obranom Maribora, čiji je vratar još jednom morao po loptu u svoju mrežu za konačnih 2:0. U drugom poluvremenu trener Slavena Belupa Mile Petković umjesto Lapića uveo je Marasa, dok su Gregurinu, Poldrugača i Jajala zamijenili Bilen, Nicolas i Delić. U utorak će koprivnički prvoligaš (14.30 sati) igrati drugu prijateljsku utakmicu u Medulinu, a suparnik će mu biti zagrebačka Lokomotiva.