SLAVEN BELUPO KRENUO S PRIPREMAMA ZA PROLJETNO PRVENSTVO

09.01.2012.


Nogometaši Slavena Belupa danas su krenuli s pripremama za proljetno prvoligaško prvenstvo u kojem ih očekuje borba za još jedan izlazak u Europu.

Farmaceuti će se prvih deset dana pripremati u Koprivnici, a od 18. do 27. siječnja u Makarskoj. Zatim se vraćaju u Koprivnicu odakle će krenuti na pripreme u Medulin, gdje će boraviti do 11. veljače.

–   Startali smo s pomlađenim kadrom igrača, iako je kičma momčadi iz jesenske sezone. Ugovore smo sporazumno raskinuli s Vojnoviće, Šomocijem, Havojićem i danas s Mamićem na čija će mjesta uskočiti igrači iz naše škole nogometa i neki koji su na posudbi u trećeligašu Koprivnici. O njima ovisi hoće li se nametnuti treneru Ferenčini kroz pripremne utakmice – kazao je direktor kluba Zvonimir Šimunović i naglasio:

–   Cilj nam ostaje plasman u Europu i mislim da to možemo ostvariti s igračima koje imamo. Prijelazni rok je u tijeku, traje do 31. siječnja i uvijek postoji mogućnost da neki igrač dođe u našu sredinu, a neki ode iz nje. U proljetnoj sezoni imamo 13 kola i vjerujemo da možemo zadržati treće mjesto koje nam osigurava europski plasman – završio je Zvonimir Šimunović.

Na konferenciji za novinare nazočni su još bili tehnički direktor Robert Kerovec, sportski direktor Roman Sović i trener Roy Ferenčina.

–   Pripreme će trajati 40 dana, vježbat ćemo dva puta dnevno, odigrati osam prijateljskih utakmica, a prva će biti već u subotu u 14 sati sa županijskim jesenskim prvakom Borcem iz Imbriovca. U Makarskoj ćemo igrati s Tučepima, Zmajem i jesenskim drugoligaškim prvakom Dugopoljem. Nakon povratka iz Makarske u Koprivnici ćemo provjeriti snage s mađarskim prvoligašem Zalaegerszegom, dok u Medulinu imamo namjeru odigrati dvije ili tri prijateljske utakmice. Zadovoljan sam igračkim kadrom s kojim smo krenuli u pripreme i vjerujem u europski plasman. Igrači koji su nas nedavno napustili nisu bili standardni u momčadi i neće nam nedostajati. Najvažnije, da se dobro pripremimo, nikog se ne bojimo i vjerujem u uspješno proljeće – istaknuo je trener Ferenčina.  

S pripremama su krenuli: Rodić, Pelin, Marković(vratari), Kokalović, Maras, Pilipović, Grgić, Purić, Geng, Bubnjić, Šestak (obrana), Gregurina, Brezovec,Milardović, Glavica, Jakšinić, Poljak, Čanađija, Kuprešak, Brlek (vezna linija), Benko, Bušić, Mujanović, Jurakić, Abramović, Maretić (napadači).