SLAVEN BELUPO KRENUO S PRIPREMAMA ZA PROLJETNI DIO PRVENSTVA

07.01.2013.


Pod vodstvom trenera Roya Ferenčine te njegovih suradnika Pave Crnca, Vedrana Medenjaka i Branka Balia, nogometaši Slavena Belupa započeli su s pripremama za proljetni dio natjecanja.

Prvom prozivu bili su nazočni predsjednik kluba Stanislav Biondić, direktor Zvonimir Šimunović, sportski direktor Roman Sović i tehnički direktor Robert Kerovec.
Igrače je prvi pozdravio Stanislav Biondić koji je između ostalog rekao:
Pred nama je drugi dio prvenstva i nastupi u kupu i očekujem da se dobro pripremite za oba natjecanja. U jesenskoj sezoni imali ste uspona i padova, ali svi smo zadovoljni vašim učinkom, posebno u završnici kada ste osigurali plasman u polufinale Hrvatskog kupa i osvojili mjesto sa svega dva boda manje od drugoplasiranog Hajduka. Siguran sam da će te uz dobar rad u pripremnom razdoblju spremni dočekati prvoligaške nastupe i pokazati da ste zasluženo u vrhu hrvatskog nogometa – kazao je predsjednik Biondić, dok je direktor kluba Zvonimir Šimunović dodao:
Vjerujemo u vas, imate kvalitetu i ne dvojimo da će te u proljetnom nastavku pokazati koliko vrijedite. U našoj sredini ima nekoliko novih igrača, konkurencija je velika, a igrat će samo najbolji. Na vama je da razmišljate samo o što kvalitetnijoj igri s kojom će doći i rezultati. Svaki od vas u pripremnom razdoblju mora pokazati najviše što može, ako želi nositi dres Slavena Belupa – istaknuo je direktor Šimunović na kojega se nadovezao sportski direktor Roman Sović:
Svaki od vas mora dati svoj maksimum i nastojati opravdati povjerenje trenera. U proljeće nas očekuje veliki posao u prvenstvu i kupu i to je prigoda koju ne bi smjeli propustiti – zaključio je Sović.
Trener Roy Ferenčina bio je vrlo kratak i jasan:
Samo borbenost i zalaganje ostavit će vas u konkurenciji za najbolju momčad. Zbog toga od prvog dana priprema morate pokazati svoje igračke sposobnosti, jer osobno mi je cilj da ovog proljeća jedan trofej dođe u klupske prostorije. Mislim, da je Hrvatski kup naša velika prilika – završio je Ferenčina.
Prvom treningu koji je održan na igralištu s umjetnom travom na koprivničkom stadionu bili su nazočni: Rodić, Pelin, Marković (vratari), Purić, Bubnjić, Maras, Barić, Pranjić, Grgić, Šestak, Pilipović, Grabar, Senić, Tucaković (obrana), Čanađija, Brlek, Geng, Rak, Delić, Glavica, Herent, Takač (vezni), Šaban, Novinić, Bušić, Maretić, Bukovac (napadači).
Nedostajali su oporavljenici: Kokalović, Gregurina i Batarelo koji su bili na prozivu, dok je Vugrinec dobio još nekoliko dana odmora i treninzima će se priključiti početkom sljedećeg tjedna.