SLAVEN BELUPO KRENUO S PRIPREMAMA ZA DRUGI DIO NATJECANJA

07.01.2015.


Danas prije podne na igralištu s umjetnom travom nogometaši Slavena krenuli su s pripremama za proljetni dio prvenstva.

Prije prvog treninga igrače i stručni stožer je pozdravio Mišel Jakšić, zamjenik predsjednika kluba Hrvoja Kolarića, a s planom priprema igrače je upoznao glavni trener Ante Čačić. Njemu će u radu s koprivničkim prvoligašem pomagati pomoćni trener Goran Mikolaj, o tjelesnoj pripremi momčadi brinut će se mladi stručnjak Filip Rak, dok će s vratarima vježbati Branko Bali.

Od novih imena među farmaceute je na posudbu iz zagrebačke Lokomotive došao napadač Petar Mišić, dok je na probu stigao stoper drugoligaša Dugopolja Špiro Peričić.

Priprema su također priključeni mladići, veznjak David Arap i napadač Marko Ujlaki koji su jesen proveli u trećeligašu Koprivnici, te daroviti kadet kluba Marko Martinaga.

Uz ranije otišle Filipovića, Glavinu i Vasilja, ugovori će se također raskinuti s Plazanićem i Novinićem, dok će Senić na posudbu u Koprivnicu.

Mirić je dobio produljeni odmor, a Edsonu kasni zrakoplovni let iz Brazila. Obojica će se pripremama priključiti sutra ili prekosutra kada momčad odlazi na Mali Lošinj gdje će boraviti do 15. siječnja.

Nakon toga vraća se u Koprivnicu i već dva dana kasnije odlazi na sedmodnevne pripreme u Medulin, gdje će uz svakodnevne treninge igrati na međunarodnom turniru Arena cup.

Prvu provjeru Slaven Belupo će na Arena cupu imati s OFK Beogradom (19. siječnja), dok će dva dana kasnije (21. siječnja) igrati sa zagrebačkom Lokomotivom.

Utakmice za plasman, odnosno za treće i prvo mjesto na Arena cupu igrat će se 24. i 25. siječnja, a dan kasnije farmaceuti se vraćaju u Koprivnicu gdje će trenirati do 8. veljače kada ih na Gradskom stadionu očekuje proljetni start sa Zagrebom.

Pripreme ćemo iskoristiti na najbolji način na kojima ćemo odigrati barem pet prijateljskih utakmica, vjerujem da će nas zaobići ozljede i da ćemo potpuno spremni dočekati proljetno natjecanje – kratko je između ostalog rekao trener Ante Čačić.