SLAVEN BELUPO JE NAKON TRI SEZONE OPET IZBORIO EUROPU

14.05.2012.


U Slavenu Belupu sve je u znaku plasmana u Europsku ligu, što je još jedan sjajan uspjeh našeg kluba koji je nakon ovosezonskog prvoligaškog prvenstva osvojio treće mjesto.

Osvojen je i rekordan postotak bodova, 52 od mogućih 90, što je 57,8 posto. Uprava kluba i njeni čelnici, zajedno s trenerom Ferenčinom zaista mogu biti zadovoljni, a posebno Zvonimir Šimunović koji je na mjesto klupskog direktora došao prošlog ljeta i s farmaceutima odmah krenu u Europu.

–   Nema dvojbe, da smo zasluženo ostvarili europski uspjeh, iako je cijela sezona bila neizvjesna do posljednjeg sučevog zvižduka. Više nego zasluženo smo treći, cijelo proljetno prvenstvo bili smo iza Dinama i Hajduka, pomladili smo momčad s nekoliko naših igrača koji su poniknuli u klupskoj školi i napravili zaista veliki posao. Sve čestitke treneru i cijelom stručnom stožeru, kao i svim igračima koji su najzaslužniji za ovaj sjajan uspjeh – naglasio je direktor Zvonimir Šimunović i nastavio:

–   Nemamo previše vremena za slavlje jer već moramo razmišljati kako dalje. Postoji određena neizvjesnost za budućnost, ali ovakav uspjeh sigurno zaslužuje pozornost grada Koprivnice i naravno svih koji znaju da je to sjajna propaganda za gospodarstvo našeg kraja. Svima nam mora biti zajednički cilj da nastavimo putem kojim smo krenuli – zaključio je Zvonimir Šimunović na slavlju koje je nakon utakmice s Istrom bilo priređeno u Plavom salonu kluba, gdje je posebno zadovoljstvo izvrsnim uspjehom iskazao i trener Roy Ferenčina:

–   Postigli smo zaista fantastični uspjeh, iako smo imali tijekom cijele sezone dosta poteškoća. Imali smo veći broj ozljeda, neki su igrači dolazili i odlazili, a uoči naše najvažnije utakmice s Puljanima nedostajala su nam dvojica najboljih igrača, Kokalović i Vugrinec, te od ranije Bušić i Vručina. No, s Istrom smo odigrali dobro i pametno, iako nismo upisali sva tri boda. Znali smo da nas i neodlučeni rezultat vodi u Europu i to smo postigli. Pripreme za novu sezonu kreću 12. lipnja i do tog vremena imat ćemo kristalnu situaciju kada je riječ mogućim dolascima i odlascima igrača. Naravno, da razmišljamo i o nekim pojačanjima, jer će sljedeće prvenstvo biti puno teže zbog 12 klubova – kazao je Ferenčina.

Kapetan momčad Alen Maras, koji zbog ozljede nije igrao veći dio proljetnog prvenstva također je bio sretan zbog europskog plasmana:

Postigli smo što smo htjeli i jako sam sretan zbog toga. Utakmica s Istrom nije bila laka, malo smo se plašili da nešto ne krene suprotno od onoga što smo željeli, ali sve je sjajno završilo. Sada nam slijedi odmor i onda krećemo s pripremama za Europu i sljedeće prvoligaško prvenstvo – rekao je Alen Maras.