Slaven Belupo izgubio od Orijenta u prijateljskoj utakmici, priključio se Nikola Turanjanin

09.01.2021.


Nogometaši Slaven Belupa u prijateljskoj su utakmici poraženi od Orijenta. U Medulinu je naša momčad izgubila rezultatom 0:1, a jedini pogodak na utakmici postigao je Gadže u 58. minuti susreta. Istaknimo da su Slavenaši istrčali s crnim trakama oko svojih ruku u čast Marina Pucara, našeg potpredsjednika koji je preminuo prošle srijede, a uoči utakmice održana je i minuta šutnje.

Trener Tomislav Stipić od prve je minute na teren poslao Filipovića na golu. Obrambenu liniju činili su Soldo, Božić i van Bruggen, dok su na bokovima zaigrali Bogojević i Goda. Trojac u veznoj liniji bili su Liklin, Mlinar i Glavčić, dok su Iličić i Knoll od prve minute zaigrali u napadu. U nastavku susreta priliku je dobilo deset novih igrača, a među njima su bili i Nikola Turanjanin, devetnaestogodišnji vezni igrač sa šest nastupa za mlade reprezentacije BIH koji nam je potpisao ugovor s našim klubom i pristupio iz GOŠK-a iz Gabele te Lovro Zvonarek, naš kadet i ujedno najmlađi član momčadi na pripremama sa samo 15 godina.

Utakmica se igrala po izrazito jakoj buri i hladnom vremenu pa previše nogometa nismo mogli vidjeti. Orijent je iskoristio jednu svoju situaciju pred našim vratima, dok je njihov gol dva puta spašavala greda. Bačelić Grgića i Turanjanina tek su centimetri dijelili od pogotka.

Prijateljska utakmica, Medulin, 09.01.2021.

Slaven Belupo – Orijent 0:1

Slaven Belupo: Filipović – van Bruggen, Božić, Soldo – Bogojević, Liklin, Mlinar, Glavčić, Goda – Iličić, Knoll. Od 45. minute: Čović, Zirdum, Čovo, Etoundi, Bačelić Grgić, Paracki, Prce, Turanjanin, Zvonarek, Laušić. Trener: Tomislav Stipić.

Orijent: Berković, Smolčić, Mulac, Tadejević, Vidas, Kokorović, Gadže, Črnko, Monjac, Fućak, Gorc. Još su igrali: Boulić, Petrović, Milinović, Senčar, Putnik, Grzetić, Hodža. Trener: Damir Milinović.