Slaven Belupo domaćin i suorganizator seminara za mlade sprotaše i njihove roditelje

01.06.2022.


Zbor trenera i županijski nogometni savez Koprivničko-Križevačke županije, u suradnji s Nogometnim klubom Slaven Belupom, organiziraju edukativni seminar za svu djecu, roditelje i trenere našeg kraja.

Seminar će se održati u Koprivnici, na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš 02.06.2022. (četvrtak), s početkom u 17.30.

Tema seminara je važnost pravilne prehrane i nužnost višestrane bazične sportske pripreme u razvoju mladih sportaša. Na seminaru će biti riječi o razvoju mladih sportaša s aspekta fizioterapije. Osnovni cilj je da djecu i roditelje upoznamo s nekim suvremenim prehrambenim problemima koji dovode do pretilosti te da im ponudimo neka jednostavna i praktična rješenja koja će im pomoći da lakše planiraju obroke svojem djetetu, kako u svakodnevnom životu, tako i kod sportskih aktivnosti. Također, cilj je da upozorimo roditelje i trenere na sve probleme koje donosi prerana specijalizacija u određenim sportovima.

Spomenutim programima osigurali bi kontinuiraniji i kvalitetniji napredak, najbolju izvedbu u dobi od 18 godina, odnosno u dobi tjelesne i psihološke zrelost te igračku stabilnost na natjecanjima kao i produljenje sportske karijere.

Predavači na seminaru bit će:

– Tea Mačković, mag. nutr.- nutricionizam

– Jasminka Potočnjak, mag. physioth. – fizioterapija

– Ivan Lončarić, bacc.cin. – trener hrvanja

– Marijan Kuharić, prof.- trener atletike

Moderatori seminara:

– Vedran Medenjak, županijski instruktor i trener u Školi nogometa NK Slaven Belupo

– Vedran Blažeković, tajnik škole nogometa NK Slaven Belupo

Vidimo se!